Έρχεται το νέο ηλεκτρικό VW ID.3-Τιμή

Πόση είναι η αυτονομία του 

Nέο Hλεκτρικό VW ID.3

Η Volkswagen και οι πελάτες της περνούν στη νέα - φιλική προς το περιβάλλον - εποχή κινητικότητας με την επίσημη πρεμιέρα του πλήρως ηλεκτροκίνητου ID.3 στην 68η Διεθνή  Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης . Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με βάση το νέο μεταβλητό πλαίσιο MEB. Το ID.3 είναι το πρώτο Volkswagen που βασίζεται στο νέο μεταβλητό πλαίσιο MEB που έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Όλα τα μοντέλα ID.3 1ST διαθέτουν τη δημοφιλέστερη έκδοση μπαταρίας με ενεργειακή χωρητικότητα 58 kWh.  

Αργότερα θα είναι διαθέσιμη και μια μικρότερη επιλογή μπαταρίας με ενεργειακό περιεχόμενο 45 kWh και αυτονομία έως και 330 χιλιομέτρων, καθώς και η μεγαλύτερη έκδοση με ενεργειακό περιεχόμενο 77 kWh και μέγιστη αυτονομία 550 χιλιομέτρων. Χάρη στη δυνατότητα γρήγορης φόρτισής της, με ισχύ έως και 100 kW, η επαναφόρτιση του ID.3 1ST είναι εφικτή μέσα σε 30 λεπτά για να διανύσει απόσταση περίπου 290 χιλιομέτρων (WLTP) - μια σημαντικά μεγαλύτερη αυτονομία από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της compact κατηγορίας. Η Volkswagen θα προσφέρει εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων για τις μπαταρίες του ID.3, διασφαλίζοντας έτσι μια εγγυημένη μακροζωία.  

Το ID.3 1ST κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, ο οποίος αποδίδει 150 kW και 310 Nm ροπής. Έτσι το ID.3 1ST έχει μια τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα. Το ID.3 1ST διαθέτει μπαταρία με χωρητικότητα 58 kWh, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλήρως και παρέχει αυτονομία έως και 420 χιλιομέτρων κατά WLTP. Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί με μέγιστη ισχύ φόρτισης 11 kW (AC) και 100 kW (DC

Η βασική έκδοση του ID.3 1ST διαθέτει σύστημα πλοήγησης, ψηφιακό ραδιόφωνο DAB +, θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνι, υποβραχιόνια μπροστά, καλώδιο φόρτισης Mode 2 και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών – δηλαδή επίπεδο εξοπλισμού συγκρίσιμο με το Comfort της μικρομεσαίας κατηγορίας. 


Από τη στιγμή που η τιμή πώλησης για το βασικό μοντέλο παραγωγής θα είναι κάτω από τις 30.000 ευρώ στη Γερμανία, η τιμή του - αφού αφαιρεθούν οι προβλεπόμενες κρατικές επιδοτήσεις - θα είναι συγκρίσιμη με αυτές των τυπικών compact μοντέλων - ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τον καθένα! Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η μοναδική σχέση τιμής/αυτονομίας, που αποτελεί δείγμα της στρατηγικής της Volkswagen για την ευρεία διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων. Το ID.3 θα λανσαριστεί εμπορικά στη Γερμανία από τα μέσα του 2020. 

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top