Πόσο κοστίζει το νέο VW Golf GTI που  «βάζει φωτιά» στην άσφαλτο 

Από την πίστα, στο δρόμο με 290 άλογα

Golf GTI τιμή Ελλάδα

Το Golf GTI είναι το πιο πετυχημένο σπορ χάτσμπακ στον κόσμο, ένα πραγματικό icon της γρήγορης καθημερινής οδήγησης. Από το αρχέτυπο GTI του 1976 έχουν περάσει 7 γενιές και 2,3 εκατομμύρια πωλήσεις. Μία ειδική έκδοση βγαλμένη από το Motorsport και τον δύο φορές κατακτητή του πρωταθλήματος TCR (Touring Car Racing, διάδοχο του διάσημου WTCC), που διεξάγεται με υπερτροφοδοτούμενα, δίλιτρα/τετρακύλινδρα χάτσμπακ ή σεντάν παραγωγής, με κίνηση μόνο εμπρός.

 
Το κορυφαίο πλέον GTI με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό και τέσσερα οδηγικά προφίλ “ECO”, “NORMAL”, “SPORT” και “INDIVIDUAL”. έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που το κάνουν ασυναγώνιστο. Ο υπερτροφοδοτούμενος  δίλιτρος TSI αποδίδει 290ίππους  από τις 5.400 έως τις 6.400 σ.α.λ. προσφέροντας 45 ίππους επιπλέον από το Golf GTI Performance. Ακόμη και χαμηλά, το Golf GTI TCR είναι σε θέση να προσφέρει 200 Nm από τις μόλις 1.000 σ.α.λ. Η μέγιστη ροπή του αγγίζει τα 380 Nm σε ευρεία περιοχή στροφών (από τις 1.950 έως τις 5.300 σ.α.λ.) προσφέροντας τη δύναμη που ζητά ο οδηγός κάθε φορά που πατά το δεξί πεντάλ. 


Η  ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός στάνταρ αυτόματου DSG κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις και συνδυάζεται με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό. Για τη βέλτιστη διαχείριση της μεταφοράς ισχύος και της θερμότητας, το Golf GTI TCR εφοδιάζεται με δύο επιπλέον ψυγεία νερού που βρίσκονται μπροστά και είναι ίδια με εκείνα του τετρακίνητου Golf .Ο στάνταρ, πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων Active Info Display δείχνει τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα, η οποία αυξάνεται στα 260 χλμ./ώρα με την αφαίρεση του ηλεκτρονικού περιοριστή (Vmax limit) ενώ μία αεροτομή στο πίσω μέρος της οροφής διασφαλίζει το απαιτούμενο κάθετο αεροδυναμικό φορτίο.

Το Golf GTI TCR ολοκληρώνει τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,6 δευτερόλεπτα. Ο 16-βάλβιδος turbo 4-κύλινδρος TSI εφοδιάζεται με φίλτρο μικροσωματιδίων και έχει μέση κατανάλωση 6,7 λίτρων/100 χλμ. (κατά NEDC). Το νέο Volkswagen Golf GTI TCR είναι άμεσα διαθέσιμο για παραγγελία, με προτεινόμενη τιμή λιανικής 48.700 €. 

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top