Η οικογένεια της Opel «ζει» για την περιπέτεια

Τι επιφυλάξει το μέλλον  για τα μοντέλα της

OPEL

Η X-Family περιλαμβάνει το περιπετειώδες Opel Mokka X, το ευέλικτο Opel Crossland X, και το δυναμικό Opel Grandland X .Μέχρι στιγμής φέτος, ο ένας στους τέσσερις αγοραστές ενός νέου Opel στη Γερμανία έχει επιλέξει Mokka X, Crossland X ή Grandland X. Σύμφωνα με το σχέδιο PACE!, η Opel εκτιμά ότι το 40% των πωλήσεών της θα είναι σε αυτή την επικερδή κατηγορία μέχρι το 2021. Μέχρι σήμερα, οι παραγγελίες για το τολμηρό και σκληροτράχηλο Mokka/Mokka X πλησιάζουν τις 900.000 .Διατίθεται με ευφυές, προσαρμοζόμενο σύστημα τετρακίνησης. 

Το μικρότερο μέλος της οικογένειας είναι το Opel Crossland X με τις παραγγελίες να έχουν ξεπεράσει τις 125.000 σε όλη την Ευρώπη. Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν προβολείς full LED, οθόνη ‘Head up display’ και Πανοραμική Κάμερα Οπισθοπορείας 180 μοιρών μαζί με Προηγμένο Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist), Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking)[1] , Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness Alert), Σύστημα Προειδοποίησης Παρέκκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης (Speed Sign Recognition) και Σύστημα Αναγνώρισης Πλευρικού Τυφλού Σημείου (Side Blind Spot Alert). Το Crossland X διατίθεται επίσης με κορυφαία συνδεσιμότητα Opel, χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία του IntelliLink infotainment που είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto και διατίθεται με μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών. Συμβατά smartphones μπορούν να φορτίζονται μέσω επαγωγικής φόρτισης ενώ χρησιμοποιούνται.

Το  μεγαλύτερο μέλος είναι  το Opel Grandland X. Το προαιρετικό, ηλεκτρονικό σύστημα IntelliGrip που εξασφαλίζει κορυφαία πρόσφυση στο δρόμο, σε αντίξοες οδηγικές συνθήκες. Το Grandland X διαθέτει μία πρώτης τάξεως γκάμα υπερσύγχρονων συστημάτων υποστήριξης : Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με Ανίχνευση Πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking)[2], Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness System), Προηγμένο Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist) και Κάμερα 360° είναι μερικά από τα σημαντικότερα. Προαιρετικά διατίθενται το Adaptive Cruise Control με λειτουργία φρεναρίσματος, που διατηρεί την ταχύτητα και την επιλεγμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και φρενάρει τελείως ή επιταχύνει το Grandland X όταν είναι απαραίτητο, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την ασφάλεια. Το εξαιρετικό επίπεδο ασφαλείας του Grandland X επαληθεύτηκε από το Euro NCAP το οποίο το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

Οι δυο  νέες εκδόσεις στη γκάμα κινητήρων diesel του Grandland X, ο 1.5L diesel με 130 hp και ο 2.0L diesel  με /177 hp το πρότυπο Euro 6d-TEMP. Επομένως, οι πελάτες μπορούν τώρα να επιλέξουν από δύο ισχυρούς και παράλληλα πολύ οικονομικούς κινητήρες diesel. Όσοι θα προτιμήσουν ένα βενζινοκινητήρα που πληροί το πρότυπο Euro 6d-TEMP μπορούν να επιλέξουν τον 1.2L Direct Injection Turbo με 130 hp με εξάρι, μηχανικό κιβώτιο. Ο συνδυασμός αυτός διατίθεται και για το μικρότερο αδερφάκι του Grandland X, το Crossland X (κατανάλωση καυσίμου[3] : στην πόλη 6,2 l/100 km, εκτός πόλης 4,6 l/100 km, μικτός κύκλος 5,1 l/100 km, 117 g/km CO2).Επομένως, το γεγονός ότι οι περισσότεροι κινητήρες που διατίθενται για τα μέλη της X-Family πληρούν το πρότυπο Euro 6d-TEMP είναι μόνον η αρχή. Σε επόμενο στάδιο, το Grandland X θα γίνει το πρώτο Opel που θα προσφέρεται σε plug-in υβριδική έκδοση και, κατά συνέπεια, θα παίξει σημαντικό ρόλο στη στρατηγική εξηλεκτρισμού της εταιρίας. Το Grandland X PHEV θα φύγει από τη γραμμή παραγωγής του Eisenach μέχρι το 2020.

Βαγγέλης Γκούμας

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top