Η Ford κάνει ποδήλατο

Προσθέτει ένα εντυπωσιακό λευκό Focus RS για το Γύρο Γαλλίας

Η Ford  κάνει ποδήλατο

Η Ford Motor Company ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με την Team Sky για δύο χρόνια  ακόμα, ως αποκλειστικός προμηθευτής αυτοκινήτων και van της διακεκριμένης ομάδας ποδηλασίας μέχρι το 2019. «Οι αγώνες σε δύο τροχούς γοητεύουν όλο και περισσότερο τους λάτρεις των σπορ σε όλη την Ευρώπη – και υποστηρίζονται από ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί σε τέσσερις τροχούς. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε την υποστήριξη της Team Sky στην προσπάθειά της για την κατάκτηση περισσότερων επιτυχιών,» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρώπης.

Για να γιορτάσει το γεγονός, η Ford δημιούργησε μία ειδική έκδοση του νέου Focus RS Option Pack για το 2017 Tour de France. Εντυπωσιακά βαμμένο σε λευκό και με γραφικά που είναι ασορτί με τις φανέλες της Team Sky στην ειδική έκδοση Tour de France, το Focus RS Option Pack θα ηγηθεί του στόλου της Team Sky στο Γύρο Γαλλίας που ξεκινά την 1η Ιουλίου στο Dusseldorf, Γερμανία. Οι επιδόσεις και η συμπεριφορά του Focus RS θα είναι σημαντικοί παράγοντες καθώς θα ‘ανοίγει το δρόμο’ για τους ποδηλάτες, οι οποίοι αναπτύσσουν ταχύτητες έως 70 km/h. Κατά τη διάρκεια των ειδικών διαδρομών του αγώνα, θα είναι το καθημερινό όχημα αναγνώρισης του δρόμου μπροστά από τους ποδηλάτες.

Ο στόλος περιλαμβάνει ακόμα λευκά Ford Mondeo wagon με Ford Intelligent All Wheel Drive (AWD), καθώς και S-MAX, Edge και Transit, τα οποία η Team Sky χρησιμοποιεί από τις αρχές του 2016 που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά η συνεργασία. Από τότε, η ομάδα έχει κατακτήσει 51 νίκες με τα αυτοκίνητα να καλύπτουν πάνω από 40.000 km. 

Το Team Sky Focus RS Option Pack, με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό, έχει μία ειδικά κατασκευασμένη σχάρα ποδηλάτων και καθίσματα Recaro που σχεδιάστηκαν ειδικά για την Team Sky. Τα καθίσματα είναι πιο επίπεδα και παρέχουν στον οδηγό και την ομάδα υποστήριξης μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων μέσα στο αυτοκίνητο – ενώ μπορούν να σκύβουν με ασφάλεια όταν βοηθάνε τους ποδηλάτες με υψηλές ταχύτητες. Αυτά τα καθίσματα χωρίς σκελετό διευκολύνουν επίσης την επιβίβαση και αποβίβαση από το αυτοκίνητο σε αγωνιστικές συνθήκες.

Όπως με τα Mondeo wagons που χρησιμοποιούνται από αγωνιστικούς διευθυντές και στελέχη της Team Sky, το Focus RS έχει τροποποιηθεί για να διαχειρίζεται εναλλασσόμενα αγωνιστικά σενάρια, οδικές και καιρικές συνθήκες. Τα οχήματα προετοιμασμένα για να ανταπεξέρχονται πάνω από 350 kg πρόσθετου βάρους, που περιλαμβάνει τα μέλη της ομάδας, εφεδρικά ποδήλατα και τροχούς, μπουκάλια με ενεργειακά ποτά, εργαλεία ακόμα και ένα μεγάλο ψυγείο. Τα στελέχη υποστήριξης της ομάδας και οι VIP χρησιμοποιούν τετρακίνητα οχήματα Ford S MAX και Edge SUV.

«Είμαστε χαρούμενοι για την επέκταση της συνεργασίας με τη Ford – μία εταιρεία με την οποία μοιραζόμαστε τις ίδιες αρχές στην αντιμετώπιση των προκλήσεων» δήλωσε ο Sir David Brailsford, διευθυντής ομάδας στη Team Sky. «Τα οχήματα Ford παίζουν ζωτικό ρόλο για τη Team Sky, ενώ η τεχνογνωσία και υποστήριξή της Ford την καθιστά αναπόσπαστο μέρος της ομάδας.»

Βαγγέλης Γκούμας

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top