“Πατάνε"στην Ελλάδα τα πρώτα Ford Fiesta που βγήκαν από την γραμμή παραγωγής

Ξεχωριστή εμφάνιση, νέες τεχνολογίες και πλούσιος εξοπλισμός

“Πατάνε"στην Ελλάδα τα πρώτα Ford Fiesta  που βγήκαν από την γραμμή παραγωγής

Το νέο Ford Fiesta ξεκίνησε να κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Ford στην Κολωνία. Η Ford έχει επενδύσει περίπου 293 εκατομμύρια Ευρώ σε νέες διαδικασίες παραγωγής στο εργοστάσιο της Κολωνίας – που ήδη θεωρείται από τα πιο αποδοτικά εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο - με την προοπτική ένα Fiesta να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής κάθε 68 δευτερόλεπτα. Το αμάξωμα του νέου Ford Fiesta αποτελείται από 36% περισσότερο ατσάλι βορίου για μεγαλύτερη αντοχή σε κομβικές περιοχές, όπως το πάνω τμήμα των νέων κολόνων Β.

Η νέα σχεδίαση διατομής Τ μεταφέρει πιο αποτελεσματικά την ενέργεια από μία πλευρική σύγκρουση στην οροφή. Ανασχεδιασμένες δοκοί στις πόρτες προστατεύουν επιπλέον τους επιβάτες από τη διείσδυση σε μία πλευρική σύγκρουση, ενώ οι πόρτες περιλαμβάνουν τώρα και αισθητήρες πίεσης που επιτρέπουν την ενεργοποίηση των συστημάτων συγκράτησης αρκετά χιλιοστά του δευτερολέπτου νωρίτερα. Ταυτόχρονα, οι προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού βασίζονται σε δύο κάμερες, τρία ραντάρ και 12 αισθητήρες υπερήχων, που σε συνεργασία μπορούν να παρακολουθούν τα πάντα περιμετρικά του οχήματος, αλλά και να σκανάρουν το δρόμο μπροστά σε απόσταση 130m – περισσότερο από το μήκος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου.

Το νέο Ford Fiesta είναι το δεύτερο μοντέλο της Ford που λανσάρεται με το σύστημα διασύνδεσης SYNC3, μετά το Ford Kuga. Η οθόνη αφής 8 ιντσών του νέου Ford Fiesta που παραπέμπει σε tablet και υιοθετεί λειτουργίες pinch & swipe, κάνουν τον χειρισμό της όμοιο με την οθόνη του κινητού σας. Όσοι διαθέτετε iPhone μπορείτε να ενεργοποιήσετε την εφαρμογή Apple CarPlay - τον ευφυέστερο και ασφαλέστερο τρόπο για χρήση του iPhone στο αυτοκίνητο - για να ακούσετε μουσική, να στείλετε και να λάβετε μηνύματα, ή να λάβετε βελτιστοποιημένες οδηγίες για τις συνθήκες κυκλοφορίας, παραμένοντας πάντα προσηλωμένοι στο δρόμοΣτην τελευταία του γενιά, το σύστημα SYNC3

Το νέο Ford Fiesta διαθέτει το νέο σύστημα ήχου B&O PLAY, το ισχυρότερο σύστημα για όχημα της κατηγορίας του, ικανό να προσφέρει την υπέρτατη εμπειρία ήχου που θα σας ξεσηκώσει με συνολική ισχύ 675 watt. Το σύστημα διαθέτει δέκα ηχεία με ένα subwoofer τοποθετημένο στο χώρο αποσκευών και ένα κεντρικό ηχείο στο πάνω  τμήμα του ταμπλό, όπως επίσης ψηφιακή επεξεργασία σήματος (Digital Signal Processing Amplifier) που ελέγχει την ισοστάθμιση και τη μίξη με Surround Sound για ακόμα πιο πλούσιο και ισχυρό ήχο, ανεξαρτήτως θέσης μέσα στο όχημα.

Το νέο Ford Fiesta θα προσφέρεται στην Ελληνική αγορά με ανανεωμένη γκάμα κινητήρων που θα περιλαμβάνει τους γνωστούς από το προηγούμενο μοντέλο κινητήρες βενζίνης 1.0L EcoBoost (100PS, 125PS & 140PS), αλλά και έναν νέο ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.1L απόδοσης 85 ίππων. Ανανεωμένη είναι και η γκάμα των κινητήρων πετρελαίου. Ο γνωστός 1,5L TDCi έχει πλέον αυξήσει την ισχύ του στους 120 ίππους, ενώ θα διατίθεται μία πιο οικονομική παραλλαγή του κινητήρα αυτού με απόδοση 85 ίππους.

Όλοι οι κινητήρες βενζίνης EcoBoost και οι κινητήρες πετρελαίου συνδυάζονται με νέα 6-τάχυτα κιβώτια ταχυτήτων χαρίζοντας στο νέο Ford Fiesta απολαυστική οδήγηση και εξαιρετική οικονομία καυσίμου με χαμηλές εκπομπές CO2.Το λανσάρισμα του νέου Ford Fiesta ξεκινά από την Ελλάδα, αφού η χώρα μας θα υποδεχτεί τα πρώτα αυτοκίνητα που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής.

Οι πρώτες εκδόσεις αναμένονται σε λίγες ημέρες με τις παραδόσεις να αρχίζουν τον Ιούλιο με τιμή εκκίνησης στα 12.990 ευρώ, με εργοστασιακή εγγύηση 8 ετών , ανταγωνιστικό επιτόκιο 5,53%, προκαταβολή 40% και χρόνο αποπληρωμής έως 48 μήνες

Βαγγέλης Γκούμας

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top