Μουντιάλ 2022: Η στάση του Φίλιπ Λαμ και η ζήτηση για μια θέση στα γήπεδα

Γιατί θα μποϊκοτάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο

Μουντιάλ 2022

Ο Γερμανός και πρώην εμβληματικός ηγέτης της εθνικής ομάδας Φίλιπ Λαμ δήλωσε ότι δεν θα παρευρεθεί στο Κατάρ καθώς με προσωπική του απόφαση δεν θα ακολουθήσει την αποστολή της χώρας του με απώτερο σκοπό να εκφράσει την δυσαρέσκειά του για την παραβίαση των ανθρώπων δικαιωμάτων.

Ο πρώην αριστερός μπακ της Μπάγιερν ο οποίος αναδείχθηκε Πρωταθλητής Κόσμου το 2014 στο τουρνουά της Βραζιλίας δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι θα μποϊκοτάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό «Kicker».

Συγκεκριμένα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δε θα είμαι μέλος της αποστολής και δεν πρόκειται να ταξιδέψω ούτε ως φίλαθλος. Προτιμώ να μείνω σπίτι. Τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να παίζουν έναν μεγαλύτερο ρόλο στην ανάθεση των διοργανώσεων.

Ωστόσο παρά την μερίδα φιλάθλων που στέκονται αντίθετοι στις συνθήκες πραγματοποίησης του Μουντιάλ, ο Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής, Χασάν Αλ Θαουάντι με δήλωση του ενημέρωσε πως ο αριθμός των εισιτηρίων που έχουν ήδη πωληθεί προσεγγίζουν τα 1,5 εκατομμύρια. Η ζήτηση ανέρχεται σε επίπεδα ρεκόρ, γεγονός που μαρτυρά τη αδημονία του φίλαθλου κόσμου να παρευρεθεί στη μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένο ότι το χειμερινό Μουντιάλ του 2022 συγκεντρώνει ξεχωριστό ενδιαφέρον τόσο από πλευράς θεάματος όσο και από στοιχηματικής απόψεως. Συγκεκριμένα η μακροχρόνια αγορά εμφανίζει πολύ δελεαστικές επιλογές , ειδικά στην περίπτωση που κάποιος στοιχηματίζει στην http://in2bet.com.cy αξιοποιώντας τις μοναδικές και συνδυαστικές επιλογές που προσφέρει!

Παρόλα αυτά οι ανησυχίες και οι αμφιβολίες των οπαδών δίνουν και παίρνουν καθώς τα έξοδα της μετακίνησης αλλά και της διαμονής εμφανίζονται ιδιαίτερα υψηλά. Πέραν τούτου το καθεστώς της ασιατικής χώρας γεννά προβληματισμούς ως προς την ελευθερία και τα δικαιώματα των ανθρώπων που θα επιχειρήσουν αυτό το ταξίδι ως την άλλη άκρη του κόσμου. Παρά τους ισχυρισμούς των αρμοδίων για προσπάθειες δημιουργίας ενός οικονομικά προσιτού περιβάλλοντος, το σχέδιο δε φαίνεται να επιτυγχάνεται, γεγονός που τοποθετεί τους Άραβες στο στόχαστρο ΜΚΟ οι οποίες τους κατηγορούν για ασέβεια απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα, τόσο των μεταναστών εργαζομένων ή ακόμα και των ίδιων των συμμετεχόντων, των ποδοσφαιριστών.

Παρά ταύτα ο Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής αποπειράθηκε εκ νέου να κατευνάσει τις ανησυχίες εμμένοντας στο αφήγημα του περί της προόδου που έχει σημειωθεί από την στιγμή που το Κατάρ ανέλαβε την ευθύνη της διοργάνωσης. Επιπλέον τόνισε ότι οι βασικές υποδομές έχουν ολοκληρωθεί με τις εργασίες να βρίσκονται στο τελικό στάδιο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τελικά όμως, οι λάτρεις του ποδοσφαίρου θα στηρίξουν αυτό το μεγαλειώδες αθλητικό γεγονός αφού το Μουντιάλ αποτελεί τον διαγωνισμό που φέρει την μεγαλύτερη λάμψη και το μεγαλύτερο πρεστίζ.

Συνοψίζοντας, συνολικά θα διατεθούν μόλις περισσότερα από 3 εκατομμύρια εισιτήρια, εκ των οποίων μόνο τα 2 προς πώληση με στόχο το ευρύ κοινό καθώς το υπόλοιπο αφορά σε δεσμευμένα εισιτήρια της FIFA για επίσημους, εργαζόμενους και εν γένει συνεργάτες του οργανισμού. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top