Τσιμίκας: Απέδειξα στον εαυτό μου ότι μπορώ να πέτυχω τα πάντα!

Τι είπε για τη μεταγραφή του στη Λίβερπουλ

Κώστας Τσιμίκας

Σε έναν από τους πλέον δημοφιλείς παίκτες της Λίβερπουλ  έχει εξελιχθεί ο Κώστας Τσιμίκας  που κλέβει την παράσταση στους «κόκκινους».

Ο 25χρονος Έλληνας άσσος  σε συνέντευξη του, στην επίσημη σελίδα της Λίβερπουλ μίλησε για την μεταγραφή του, τα όνειρά του  να κατακτήσει τίτλους με τη φανέλα της Λίβερπουλ και αποθέωσε την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι της ομάδας στο Άνφιλντ.

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ πάει για βασικό τον Τσιμίκα

Για την μεταγραφή του στη Λίβερπουλ:

"Ήταν μία έκπληξη για όλους στην Ελλάδα γιατί το να πάει κάποιος στη Λίβερπουλ είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα. Κάποιοι δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ήταν αληθινό.

Είμαι χαρούμενος και περήφανος γιατί όλη αυτή η δουλειά που έκανα όλα αυτά τα χρόνια αποζημιώθηκε. Πρώτα απ' όλα έκανε χαρούμενη την οικογένειά μου γιατί για αυτούς ήταν κάτι το ξεχωριστό, κάτι το μεγάλο. Το ίδιο ήταν και για μένα και είμαι πραγματικά χαρούμενος για αυτό.

Ήταν ένα από τα μεγάλα μου όνειρα το να αγωνιστώ για μία μεγάλη ομάδα και αυτή ήταν η Λίβερπουλ, γιατί όλη μου η οικογένεια υποστήριζε τη Λίβερπουλ απ' όταν ήμουν παιδί, αναφέρομαι στον πατέρα και τον αδερφό μου. Έκανα το όνειρό τους πραγματικότητα κάτι που με κάνει διπλά χαρούμενο".

 

Για το δυναμικό ξεκίνημά του στη σεζόν:

"Το πρώτο πράγμα που είχα στο μυαλό μου όταν άρχισε η χρονιά ήταν ότι θέλω να αγωνιστώ περισσότερο από πέρσι. Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή είναι το να μένεις υγιής. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί τον προηγούμενο χρόνο είχα προβλήματα.

Έτσι, το πρώτο που θέλω είναι να είμαι καλά, το δεύτερο είναι να δώσω ασίστ και το τρίτο να νικήσουμε όλα τα παιχνίδια. Αυτοί είναι οι στόχοι μου για όλα τα ματς. Ένα από τα όνειρά μου είναι να κατακτήσω τρόπαια με αυτή την ομάδα.

Συνηθίζω να μιλάω με τον κόουτς για να είμαι σίγουρος για το τι θέλει από εμένα. Δούλεψα σκληρά στην περίοδο πριν την προετοιμασία στην πατρίδα μου για να έρθω σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση γινόταν, να προπονηθώ και να είμαι έτοιμος έτοιμος για όσα θέλει ο προπονητής μου και να είμαι έτοιμος αν μου δώσει την ευκαιρία και να έχω την ευκαιρία να βελτιωθώ και να δείξω στο γήπεδο τι μπορώ να κάνω.

Πέρσι δεν κατάφερα να το κάνω γιατί είχα τραυματισμούς και νόσησα από τον Covid και η ομάδα ήταν σε μία δύσκολη κατάσταση. Μετά απ' όλα αυτά είμαι χαρούμενος που μπορώ να δουλεύω σκληρά για να δείξω τι μπορώ να κάνω. Πρώτα απ' όλα απέδειξα στον εαυτό μου ότι μπορώ να καταφέρω τα πάντα και είμαι χαρούμενος για αυτό"

Για το γεγονός ότι άλλαξε θέση: "Μου άλλαξε τη θέση γιατί θεωρούσε ότι μπορούσα να παίξω ως αριστερό μπακ. Μετά μου άρεσε αυτή η θέση και συνήθισα να αγωνίζομαι εκεί. Είμαι χαρούμενος για αυτό γιατί στα 15 χρόνια μου έμαθε πως να παίζω τη θέση. Νομίζω ότι αυτή η θέση μου ταιριάζει και εκεί μπορώ να αποδώσω καλύτερα"

Για την παρουσία του κόσμου στο ματς με την Μπέρνλι: "Ο κόσμος ήταν φανταστικός, ειλικρινά. Είχα ακούσει για αυτό, αλλά όταν μπαίνεις στο γήπεδο με τις εξέδρες γεμάτες το συναίσθημα είναι απίστευτο.

Είναι λες και έχεις φτερά στα πόδια σου. Αυτοί μας δίνουν έξτρα ώθηση για να πετάμε στον αγωνιστικό χώρο και να κερδίσουμε κάθε μονομαχία. Σου δίνουν έξτρα κίνητρο και έξτρα δύναμη για να δώσουμε τα πάντα. Όταν παίζεις σε αυτό το γήπεδο δίνεις τα πάντα, ο κόσμος σε σπρώχνει"

Για τη σχέση του με τους Σαλάχ, Τιάγκο και Αντριάν: "Έχουμε δημιουργήσει μια καλή σχέση, μιλάμε για πολλά πράγματα μαζί".

Για το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει ακόμα να γνωρίσει το Λίβερπουλ λόγω των περιορισμών που υπάρχουν: "Ελπίζω στο μέλλον να έχω την ευκαιρία να γνωρίσω περισσότερους ανθρώπους. Όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν στο σύλλογο είναι φιλικοί και όλοι βοηθούν του παίκτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Φροντίζουν ώστε να τακτοποιούν όλα τα άλλα και σε αφήνουν να ασχολείσαι μόνο με το ποδόσφαιρο. Αυτός ο σύλλογος είναι σαν μία οικογένεια, όλοι προσπαθούν να σε βοηθήσουν".

Διαβάστε όλες τις αθλητικές ειδήσεις και δείτε τα highligths των αγώνων

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top