Ολυμπιακοί Αγώνες: Με συρτάκι η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Τεντόγλου

Ακούστηκε ξανά ο Εθνικός Ύμνος στο Τόκιο

Το χρυσό μετάλλιο φόρεσε ο Μίλτος Τεντόγλου λίγες ώρες μετά από τον συγκλονιστικό τελικό του άλματος εις μήκος, στον οποίο βγήκε πρώτος στο τέλος του αγώνα με άλμα στα 8,41 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 

Είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο που κατακτά Έλληνας αθλητής στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ σήμερα και ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους. 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Χρυσός ο Τεντόγλου με άλμα 8,41

Ο Εθνικός Ύμνος ακούστηκε και πάλι αυτή τη φορά στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, ενώ μετά την απονομή ήχησε το συρτάκι προς τιμήν του κορυφαίου Έλληνα άλτη. 

Τεντόγλου απονομή

Ο Μίλτος Τεντόγλου επιδεικνύει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Στο πρώτο του άλμα ο Τεντόγλου πάτησε πολύ πίσω (12.7), αλλά πήδηξε δύο εκατοστά πάνω απ’ τον Ετσεβαρία (8.11), παίρνοντας εξαρχής «κεφάλι» στη μάχη για το χρυσό μετάλλιο. Στο κλείσιμο της πρώτης σειράς, ωστόσο, ο Μέικελ Μάσο ήταν εκείνος που έκανε το μεγαλύτερο άλμα στα 8.21.

Μίλτος Τεντόγλου: Από το παρκούρ στο χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων

Στο δεύτερη σειρά αλμάτων ο Ετσεβαρία ήταν άκυρος, όπως κι ο Τεντόγλου, με τον Μάσο να διατηρεί το προβάδισμα στο 8.21, καθώς πήδηξε μόλις 8.05. Στην τρίτη σειρά, ωστόσο, ο Ετσεβαρία έκανε ένα πολύ μεγάλο άλμα στα 8.41 μ., ανεβαίνοντας πρώτος, την ώρα που ο Τεντόγλου έκανε δεύτερο σερί άκυρο άλμα, μένοντας στην τρίτη θέση.

Στην εκκίνηση της επόμενης τριάδας αλμάτων για τους πρώτους οκτώ αθλητές του μήκους, ο Τεντόγλου έμεινε στα όρια του πρώτου άλματός του (8.10), πηδώντας 10.9 εκατοστά πίσω από το ανώτατο επιτρεπτό όριο, με τον Αμερικανό Τζούβεν Χάρισον να τον προσπερνάει στο 5ο άλμα του με 8.15.

Μίλτος Τεντόγλου: Τα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου στον Ολυμπιονίκη

Στο δικό του πέμπτο άλμα, ο Έλληνας πρωταθλητής πάτησε 12.4 εκατ. πίσω από το όριο κι έπιασε στο 8.15 τον Χάρισον, αλλά είχε συνολικά καλύτερα άλματα από τον Αμερικανό και ξαναμπήκε στα μετάλλια. Το… θρίλερ, ωστόσο, είχε και συνέχεια.

Τεντόγλου

Με τους δύο Κουβανούς που συναγωνίστηκαν μέχρι τέλους στον τελικό του μήκους

Ο Ισπανός Κάσερες με άλμα στα 8.18 στην έκτη προσπάθειά του έριξε τον Τεντόγλου στην 4η θέση, όμως κάπου εκεί «μίλησε» η κλάση του 23χρονου Έλληνα πρωταθλητή.

Έκανε το τέλειο άλμα στην 6η προσπάθειά του κι όχι μόνο ξαναμπήκε στα μετάλλια, αλλά κατέκτησε το χρυσό (απ’ τη στιγμή που οι δύο Κουβανοί είχαν τεθεί εκτός, λόγω τραυματισμών) σε μία ιστορική στιγμή για τον ελληνικό στίβο, καθώς εκτός των άλλων ήταν και το πρώτο μετάλλιο που κατέκτησε Έλληνας αθλητής στο μήκος σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top