Ποδόσφαιρο: «Κόκκινη κάρτα» στον εθισμό του τζόγου!

Tι δήλωσε αθλητικός ψυχοθεραπευτής;

ποδοσφαιριστές και τζόγος

Αρκετές έρευνες έχουν δείξει πως οι ποδοσφαιριστές είναι μία κατηγορία ανθρώπων, η οποία λόγω επαγγέλματος είναι πιο επιρρεπής στον τζόγο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατα ευρήματα η πανδημία και η καραντίνα ευνόησε τις συνθήκες, με αποτέλεσμα να σημειωθεί αύξηση του εθισμού σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.  

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο γνωστός αθλητικός ψυχοθεραπευτής, Στιβ Πόουπ, τόνισε σε συνέντευξή του στο Sky Sports, την ανάγκη να λαμβάνεται από τους φορείς και τους παράγοντες του ποδοσφαίρου ειδική μέριμνα για το ζήτημα αυτό. 

Όπως ο ίδιος υποστηρίζει, η λύση στο πρόβλημα θα έρθει μέσω της εκπαίδευσης: 

 

"Αν πάρουμε αυτούς τους νέους ποδοσφαιριστές στον κόσμο του ποδοσφαίρου και στις ακαδημίες ποδσφαίρου, τότε έχουμε πραγματικά καθήκον να τους εκπαιδεύσουμε, καθώς είναι από τη φύση τους ιδεοψυχαναγκαστικοί -έχουν την ίδια ρουτίνα κάθε μέρα. 

Πρέπει να τους εξηγήσεις πως αυτή η καταναγκαστική φύση είναι πραγματικά θετική, καθώς μπορεί να σε οδηγήσει σε μία λαμπρή καριέρα, αλλά αν πάει σε αρνητικές περιοχές, τότε μπορεί να σε οδηγήσει σε τεράστια προβλήματα εθισμού. 

"Πρέπει να γνωρίζουν πραγματικά τα πιθανά προβλήματα. Αυτό είναι ένα τεράστιο κομμάτι προκειμένου να μπορέσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα", τόνισε ο Πόουπ. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top