Γκολ και έφυγε για play-offs η ΑΕΚ - Ο Ολιβέιρα της έδωσε την πρόκριση!

Επικράτησε 1 - 0 της Σεντ Γκάλεν

Η ΑΕΚ πήρε χθες την πρόκριση στα play-offs του Europa League και απέχει μια ανάσα από την φάση των ομίλων. Για να βρεθεί εκεί θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της γερμανικής Βόλφσμπουργκ, σε νοκ άουτ αγώνα που θα γίνει στο Ολυμπιακό στάδιο την πρώτη Οκτωβρίου.

Οι κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 1-0 της Σεντ Γκάλεν στην Ελβετία με γκολ του Ολιβέιρα στο 71’, με τον Πορτογάλο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινό πλασέ, μετά από άστοχη εκτέλεση πέναλτι (απέκρουσε εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία ο Άτι Ζίγκι). 

Η Ένωση πραγματοποίησε μέτρια εμφάνιση, αλλά είχε σε πολύ καλή βραδιά τον Τσιντώτα που πραγματοποίησε καίριες επεμβάσεις και τον Πέτρο Μάνταλο που έβγαλε την κάθετη πάσα στον Ολιβέιρα στη φάση του πέναλτι. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη φέτος για τις ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετά το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Ομόνοιας. 

Ικανοποιημένος από την πρόκριση της ομάδας του δήλωσε μετά τον αγώνα ο Ιταλός τεχνικός της ΑΕΚ Μάσιμο Καρέρα:

«Το περιμέναμε έτσι το ματς. Σκληρό, δύσκολο και το έκανε πιο δύσκολο η βροχή. Προσπαθήσαμε να μπούμε στο ματς με καθυστέρηση, να δώσουμε τη δική μας τακτική. Είδα καλά πράγματα, παίξαμε με δύναμη, το παλέψαμε και θέλαμε πάση θυσία τη νίκη. Κρατάω ότι είχαμε στιγμές που στην κατοχή είμαστε αποτελεσματικοί, αλλά θέλουμε βελτίωση. Μου άρεσε που παλεύαμε όλες τις μπάλες, αυτό πρέπει να το κρατήσουμε. Αλλά πρέπει να είμαστε πιο γρήγοροι. Όταν το κάνουμε είμαστε επικίνδυνοι, όταν δεν το κάνουμε είμαστε ευάλωτοι».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top