Eπιστολή στην UEFA για να μη γίνει ο τελικός στην Κωνσταντινούπολη

Ο αντιπρόεδρος της UEFA σχολίασε τον τουρκικό χαιρετισμό

Εθνική Τουρκίας

Επιστολή στον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, έστειλε ο  Ιταλός υπουργός Αθλητισμού, Βιτσέντσο Σπανταφόρα, διερωτώμενος αν είναι πρέπον να διεξαχθεί ο τελικός του Champions League στις 20 Μαΐου 2020  στην Κωνσταντινούπολη μετά την εισβολή των Τούρκων στη Συρία και τις βιαιοπραγίες τις οποίες έχει καταδικάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συρία: Σκεπάζουν τους νεκρούς με κουβέρτες και τους φορτώνουν σε καρότσες

Όλα εξετάζονται και είναι προς συζήτηση, μάλιστα ο αντιπροέδρος  UEFA της Μικέλε Ούβα σε συνέντευξή του στο ‘Radio Anch’io Sport’  είχε τονίσει προς η μη διεξαγωγή ενός τελικού αποτελεί πράξη αλλά όλα είναι προς συζήτηση, ενώ ο πρόεδρος Τσέφεριν είχε πει πως θα αξιολογήσουν την κατάσταση.

Προκλητικοί οι Τούρκοι ποδοσφαιριστές-Πανηγύρισαν χαιρετώντας στρατιωτικά

Ο Ούβα, σε συνέντευξή του σχολίασε επίσης και τον τουρκικό χαιρετισμό.

«Οι πολιτικές συγκυρίες δεν είναι και οι καλύτερες και μολονότι υπάρχει σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στην πολιτική και τον αθλητισμό, το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να προσποιείται πως δεν συμβαίνει τίποτε σε σχέση με όλα όσα διαδραματίζονται. Ομοσπονδίες, παίκτες και προπονητές υπόκεινται σε επακριβείς κανονισμούς και η παραβίασή τους επισύρει επιπλέον έρευνες και ίσως και ποινές. Ο αθλητισμός και ιδίως το ποδόσφαιρο έχει μία παγκόσμια προβολή στα μέσα ενημέρωσης και δεν μπορεί να δίνει σαφή μηνύματα πολιτικής φύσης. Ορισμένες χειρονομίες θα πρέπει να καταδικάζονται».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top