Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Αποκλείστηκε από την 4άδα η εθνική πόλο γυναικών

Έχασε με 15-5 από τις ΗΠΑ

H εθνική πόλο γυναικών το 2018 στη Βαρκελώνη

Η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών έχασε με 15-5 από τις πανίσχυρες ΗΠΑ, στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Γκουανγκζού και αποκλείστηκε από την τετράδα. Το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση θα παίξει πλέον -για τέταρτη συνεχόμενη διοργάνωση- για τις θέσεις 5-8, αντιμετωπίζοντας την Τετάρτη (24/7, 08:00 ώρα Ελλάδας) την ηττημένη του αγώνα Ρωσία-Αυστραλία, ενώ οι Αμερικανίδες συνεχίζουν την προέλασή τους προς ακόμη έναν τίτλο.

Το παιχνίδι απέδειξε ότι οι δύο ομάδες έχουν πολύ μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, καθώς οι Αμερικανίδες είχαν πληθώρα λύσεων στην επίθεση και σκόραραν με χαρακτηριστική άνεση (παρότι ξεκίνησαν με 0/3 στην παίκτρια παραπάνω).

Από την άλλη, η εθνική δυσκολευόταν ακόμη και να εκδηλώσει επιθέσεις, παίζοντας πολύ στατικά απέναντι σε μία ομάδα που κολυμπάει πολύ, κλείνει έξοχα στα 2μ. και “ βγάζει” συνεχώς μπλοκ. Θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για μία αναμέτρηση δύο τελείως διαφορετικών σχολών, με το τελικό αποτέλεσμα να δείχνει την κατεύθυνση προς την οποία βαδίζει το παγκόσμιο πόλο.

Τα οκτάλεπτα: 4-0, 4-2, 2-2, 5-1

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top