Η Premier League το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο

Το αγγλικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε άνοδο τα τελευταία χρόνια

Μάντσεστερ Σίτι

Η απίστευτη σεζόν της Πρέμιερ Λιγκ έφτασε στο τέλος της με την Μάντσεστερ Σίτι να υπερασπίζεται τον τίτλο της

Το αγγλικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε άνοδο τα τελευταία χρόνια, και εμείς απολαύσαμε μια Μάντσεστερ Σίτι να παίζει ίσως το πιο ωραίο ποδόσφαιρο που έχουμε δει ποτέ υπό την καθοδήγηση του Πεπ Γκουαρδιόλα, να υπερασπίζεται τον τίτλο της και να γίνεται η πρώτη ομάδα που κατακτά την  Πρέμιερ Λιγκ δύο συνεχόμενες φορές  τα τελευταία δέκα χρόνια. Αυτό είναι μόνο μια ακόμα ένδειξη του πόσο εκπληκτικό ήταν αυτό που κατάφερε.

Βρίσκονται επίσης στο σωστό δρόμο για να κατακτήσουν το τρεμπλ, καθώς οι επιτυχίες συνεχίζουν να διαδέχονται η μια την άλλη. Οι παίκτες χρησιμοποιούν ήδη τις προσφορές στο stoixima24.net πριν από την επόμενη σεζόν, στην οποία η Σίτι είναι και το φαβορί για τον τίτλο. Έχουν συγκεντρώσει ένα απίστευτο σκορ 198 βαθμών σε δύο σεζόν, κάτι το οποίο δείχνει τη συνέπεια και την κλάση της ομάδας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Πεπ ισχυρίστηκε ότι αυτός ήταν ο πιο δύσκολος τίτλος της καριέρας του, καθώς η ομάδα του έπρεπε να κερδίσει 14 παιχνίδια στη σειρά. Κι αυτό το είπε ένας προπονητής που πολλοί πιστεύουν ότι είναι ο καλύτερος στον κόσμο, αφού έχει κερδίσει οκτώ κορυφαίους τίτλους στις τελευταίες 10 σεζόν ως προπονητής. Μπορεί τώρα η Σίτι να μιμηθεί τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να γίνει η μόνη ομάδα που θα αποκτήσει τρεις διαδοχικούς τίτλους της Πρέμιερ Λιγκ; Η Γιουνάιτεντ το έχει πετύχει δύο φορές από το 1998-99 έως το 2000-01 και από το 2006-07 έως το 2008-09.

Δεν είναι όμως μόνο η Μάντσεστερ Σίτι αυτή τη σεζόν...

Η Λίβερπουλ τερμάτισε μόλις ένα βαθμό πίσω από την Σίτι σε αυτόν την αξέχαστη διαδρομή για τον τίτλο, κάνοντας μόνο μια ήττα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Είναι μια δύσκολη στιγμή για τη Λίβερπουλ, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε αναμονή, αφού η τελευταία μεγάλη της επιτυχία σημειώθηκε το 1990. Ωστόσο, τώρα περιμένει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στον οποίο πηγαίνει ως το μεγάλο φαβορί. Μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα από την περασμένη σεζόν; Και να κερδίσει τον 6ο τίτλο της στη διοργάνωση; Η Λίβερπουλ θα αντιμετωπίσει την Τότεναμ στο Στάδιο «Γουάντα Μετροπολιτάνο», σε έναν απόλυτα αγγλικό τελικό, μετά τις απίστευτες ανατροπές στους επαναληπτικούς αγώνες και των δύο ομάδων ενάντια στην Μπαρτσελόνα και τον Άγιαξ.

Η κυριαρχία των αγγλικών ομάδων στην Ευρώπη δεν σταματά εκεί, καθώς υπάρχει άλλος ένας αγγλικός τελικός στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι Λονδρέζικες Τσέλσι και Άρσεναλ θα αναμετρηθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού αργότερα αυτό το μήνα. Η Τσέλσι ξεκινά ως φαβορί, καθώς θέλει να κερδίσει τη διοργάνωση για δεύτερη φορά, μετά τη νίκη της το 2013. Ωστόσο, ο προπονητής της Άρσεναλ, Ουνάι Έμερι, έχει ένα απίστευτο ρεκόρ στη συγκεκριμένη διοργάνωση, αφού έχει καταφέρει να κερδίσει τον τίτλο για τρεις συνεχόμενες σεζόν μεταξύ 2014 και 2016, όλες με τη Σεβίλλη.

Ήταν μια εκπληκτική σεζόν για το αγγλικό ποδόσφαιρο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top