"Έπεσε" με το κεφάλι ψηλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς: Έχασε 3 - 0 από τον Ναδάλ

Μπράβο Στέφανε! Περήφανοι όλοι οι Έλληνες για την προσπάθειά σου

Το πάλεψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αλλά ο Ραφαέλ Ναδάλ ήταν πολύ σκληρός για να… πεθάνει και επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο ότι δικαίως βρίσκεται στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Ισπανός τενίστας νίκησε τον Στέφανο με 3 – 0 σετ και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Australian Open. 

Ναδάλ και Τσιτσιπάς δίνουν τα χέρια στο τέλος του ημιτελικού του Australian Open - φωτογραφια: AP Images

 

Ο Ισπανός πήρε το πρώτο σετ με 6 - 2, με τον Τσιτσιπά να είναι εμφανώς αγχωμένος, καθώς έχασε το game με δύο double fault .

Ο Ραφαέλ Ναδάλ πανηγυρίζει τη νίκη του επί του Στέφανου Τσιτσιπά - φωτογραφία AP Images/Aaron Favila

Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος το πάλεψε σκληρά, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να αντιδράσει, χάνοντας με 6 - 4. Ο Στέφανος είχε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο σερβις του και πάλεψε ίσος προς ίσο τον Ναδάλ. Κατάφερε να αποφύγει το Break στo 3ο game όπου επέστρεψε από το 40-0 με εντυπωσιακούς πόντους. Ο Ναδάλ όμως κατάφερε με την εμπειρία του να κάνει το break και στο τέλος να κατακτήσει και το δεύτερο σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε για τη νίκη, έμεινε όρθιος, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον έμπειρο Ναδάλ - φωτογραφία AP Images/Andy Brownbill

 

 

Απογοητευμένος σπό την ήττα ο Στέφανος Τσιτσιπάς - φωτογραφία: AP Images/Andy Brownbill

Στο τρίτο και φαρμακερό σετ ο Έλληνας τενίστας έχασε με 6-0. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε το 2ο game αλλά φάνηκε να μένει απο δυνάμεις με τον Ναδάλ να κάνει εκ νέου break στο 3ο game.

 

Μιλώντας στον Τζον ΜάκΕνρο μετά το τέλος του αγώνα ο Ραφαέλ Ναδάλ αναφέρθηκε και στον Στέφανο Τσιτσιπά, αποθεώνοντάς τον.

«Δεν θα είμαι αυτός που θα πει αν θα γίνει σπουδαίος ή όχι. Έχει τα πάντα για να τα καταφέρει. Καλά χτυπήματα, ανεβαίνει καλά στο φιλέ. Μπορεί να γίνει ένας πρωταθλητής πολλών Γκραντ Σλαμ. Έφτασε στα ημιτελικά και αυτό δείχνει πολλά γι' αυτόν. Ελπίζω να τον αντιμετωπίσω σε σημαντικούς αγώνες στο μέλλον», είπε.

Σταμάτησαν τα πάντα στο χωρό του στην Καρδίτσα

Στο χωριό του, το Προάστιο Καρδίτσας τα πάντα σταμάτησαν για να παρακολουθήσουν όλοι οι συγχωριανοί του την προσπάθεια του 20χρονου τενίστα. 

Ο Τσιτσιπάς από το Προάστιο Καρδίτσας στην κορυφή του κόσμου

Την ώρα του αγώνα τα μαθήματα στο σχολείο σταμάτησαν, οι δημόσιες υπηρεσίες έκλεισαν, οι χωριανοί άφησαν τις δουλειές τους κι όλοι μαζεύτηκαν στα καφενεία και στο δημαρχείο για να παρακολουθήσουν τον Στέφανο Τσιτσιπά να «μάχεται» με τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Nαδάλ: «Ο Τσιτσιπάς είναι θαυμάσιος παίκτης»

Όλοι έστειλαν τη θετική τους ενέργεια στη μακρινή Μελβούρνη, όπου ο Στέφανος τα έδωσε όλα, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες (38 βαθμοί Κελσίου) για να εκτοπίσει από τον τελικό τον Ισπανό τενίστα. 

Οι συγχωριανοί του τον θυμούνται 14 χρονών να σημαδεύει με τη ρακέτα του τα οριζόντια δοκάρια στο γήπεδο του χωριού, ενώ μιλούν για μια αξιοπρεπή οικογένεια, που αν και δεν είχε την οικονομική ευχέρεια, έκανε τα πάντα για να στηρίξει τα όνειρα του Στέφανου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top