Ουζουνίδης: "Θα παίξουμε για τη νίκη"

Σήμερα στις 21:00 η «μάχη» της Ένωσης με την Σέλτικ

O Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη τύπου

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε ότι η ΑΕΚ δε θα πρέπει να παίξει για να κρατήσει το 1-1 της Γλασκώβης, αλλά για τη νίκη, με ηρεμία και ψυχραιμία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για τη διαχείριση που θα κάνει μετά το 1-1: «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι ξεχωριστό. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα σου δίνει περιθώρια να πεις ότι δεν θα δεχτώ γκολ, αλλά θα πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αν σκεφτούμε ότι δεν πρέπει να δεχτούμε γκολ ή να κρατήσουμε την μπάλα παραπάνω δεν θα μας βοηθήσει».

Για το αν περιμένουμε εκπλήξεις στην ενδεκάδα: «Δεν νομίζω, θα δούμε και στη σημερινή προπόνηση. Υπάρχουν κάποια μικρά προβλήματα μετά το πρώτο ματς. Πιθανόν να είναι η ίδια ενδεκάδα με μια αλλαγή στη θέση του Γαλανόπουλου. Υπάρχει προτεραιότητα σε κάποιες θέσεις, έχω στο μυαλό μου κάποια πράγματα, αλλά για μένα σημασία έχει όσοι παίξουν να δώσουν το 100% στην απόδοση και στο πλάνο της ομάδας και στην τακτική. Για μένα μετράει το σύνολο».

Για την πιθανή παρουσία του Ντεμπελέ στην ενδεκάδα της Σέλτικ: «Θα δούμε αν θα είναι βασικός. Έχουμε δει και αρκετά ματς τον Ντεμπελέ να παίζει στην ενδεκάδα. Τον γνωρίζουμε, είναι διαφορετικός παίκτης από τον Εντουάρντ. Εμείς είμαστε έτοιμοι και θα δώσουμε τις πληροφορίες που πρέπει στους αμυντικούς μας, οπότε θα είμαστε έτοιμοι. Από τη στιγμή που είναι στην αποστολή ξέρουμε ότι μπορεί να αγωνιστεί είτε από την αρχή είτε κάποια στιγμή μέσα στο ματς. Εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Για το αν υπάρχει περίπτωση ο Μάνταλος να παίξει: «Ο Πέτρος έκανε ατομικό τις τελευταίες μέρες. Θα δούμε και σήμερα. Δεν ξέρω αν θα τον χρησιμοποιήσω. Μπορεί να είναι όμως στην αποστολή για να είναι κοντά στην ομάδα καθώς είναι και αρχηγός. Περισσότερα θα δούμε μετά την προπόνηση και τη συζήτηση με το ιατρικό τιμ».

Για τα προβλήματα της Σέλτικ στο κέντρο της άμυνας: «Μην ξεχνάμε ότι η Σέλτικ και με τους Σιμούνοβιτς και Χέντρι είχε κερδίσει ματς στην Ευρώπη και πέρυσι. Σίγουρα οι Μπογιάτα και Άγερ που λείπουν είναι καλοί. Μπορούμε να τους δημιουργήσουμε προβλήματα με την πίεση ψηλά, όπως κάναμε στο πρώτο ματς. Αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Όμως η Σέλτικ είναι μεγάλος σύλλογος και οι παίκτες που θα τους αντικαταστήσουν είναι μεγάλοι παίκτες. Έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις όποιες αδυναμίες τους, όπως είδαμε και στο ματς με τη Χαρτς. Δεν είναι όμως μόνο η λειτουργία της άμυνας, αλλά γενικότερα η Σέλτικ δεν είχε φρεσκάδα στο παιχνίδι της».

Για το αν η ΑΕΚ έχει πίεση: «Εμείς έχουμε θέληση και επιθυμία για πρόκριση. Δεν πρέπει να πιεστούμε. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι και ψύχραιμοι. Είναι εύκολο να διαχειριστείς μια καλή κατάσταση. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι αν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Ποδόσφαιρο είναι, μπορούμε να δεχτούμε γκολ. Πρέπει να κερδίσουμε το ματς ακόμα και αν γίνει στα τελευταία λεπτά. Ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή και να σπρώξει την ομάδα δίνοντας της ρυθμό. Θα πρέπει να κρατήσουμε την ηρεμία μας αν δεν πάει κάτι καλά. Η ΑΕΚ το έχει αποδείξει από πέρυσι ότι μπορεί να γυρίσει αποτελέσματα όταν κάτι δεν πάει καλά».

Για τα εσωτερικά προβλήματα της Σέλτικ κι αν θα την επηρεάσουν: «Αυτά είναι προβλήματα στο εσωτερικό. Σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Ο προπονητής της είναι σπουδαίος, το έχει αποδείξει και στην Πρέμιερ Λιγκ. Στις αναλύσεις που έχω κάνει βλέπω ωραία πράγματα. Έχουν και αυτοί μια πρόκληση μπροστά τους και θεωρώ πως δεν θα τους επηρεάσει καθόλου και θα είναι 100% συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι».


Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ εκπροσωπήθηκαν στη συνέντευξη Τύπου από τον Μιχάλη Μπακάκη, ο οποίος είπε τα εξής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Μπακάκης: «Πολύ δυνατοί στην έδρα μας, να συνεχίσουμε το αήττητο σερί».

Για την αίσθησή του για το ματς και για τον κόσμο: «Στα πρώτα 20 με 30 λεπτά δυσκολευτήκαμε. Στο ημίχρονο πήραμε οδηγίες και δεν είχαμε πρόβλημα. Παίζανε περισσότερο από τα αριστερά, το έχουμε δουλέψει και θα αντεπεξέλθουμε. Για τον κόσμο, σίγουρα λείπουν αρκετοί διακοπές, αλλά θεωρώ ότι αύριο θα είναι αρκετός ο κόσμος και θέλουμε την ίδια στήριξη με πέρυσι. Θα μας βοηθήσει να κάνουμε ένα δυνατό ξεκίνημα και να πάρουμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε».

Για το σερί στην Ευρώπη, το πόσο βοηθάει την ΑΕΚ και τι δείχνει: «Σίγουρα είναι κάτι που συζητάμε και θέλουμε να το κρατήσουμε. Μέσα στην έδρα μας είμαστε πολύ δυνατοί. Αλλά βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά, είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και πρέπει αποδείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για τον Τίερνι και πως θα τον αντιμετωπίσει: «Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και ταχυδυναμικός. Έχουμε μελετήσει τον αντίπαλο, ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε την αριστερή πλευρά της Σέλτικ. Έχουμε τους παίκτες για να τους αντιμετωπίσουμε και θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να πάρουμε τη νίκη».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top