Το Spetses Classic Yacht Regatta για 8η χρονιά

Μεταξύ 14 και 17 Ιουνίου 2018, με διοργανωτή τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος

Το Spetses Classic Yacht Regatta για 8η χρονιά

Για 8η χρονιά θα διεξαχθεί ο κορυφαίος Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών στην Ελλάδα, το Spetses Classic Yacht Regatta 2018 (SCYR), μεταξύ 14 και 17 Ιουνίου 2018, με διοργανωτή τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών. Πάντα με φόντο το υπέροχο νησί του Αργοσαρωνικού και με θεμέλιο τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι», η διοργάνωση περιλαμβάνει ιστιοδρομίες για κλασσικά σκάφη, παραδοσιακά σκάφη, παραδοσιακές λέμβους και οικογενειακές λέμβους-dinghies. Από αυτόν τον ξεχωριστό συνδυασμό στοιχείων και αξιών προκύπτουν πολλαπλά οφέλη για τον αθλητικό και θαλάσσιο τουρισμό στη χώρα καθώς ο αγώνας έχει καταστεί θεσμός για την Μεσόγειο.

Χρυσοί Χορηγοί της διοργάνωσης, για δεύτερη συνεχή χρονιά, είναι τα κορυφαία brands Moët & Chandon και Grey Goose, που συμπλέουν απόλυτα με τις αξίες του αγώνα.

Η Moët & Chandon στηρίζει το θεσμό όχι μόνο γιατί είναι στο DNA της μάρκας να στηρίζει την αριστεία, την επιτυχία, τις πρωτιές αλλά και ειδικότερα γιατί εδώ και αιώνες, από το 1743, είναι η σαμπάνια των νικητών, των μεγάλων στιγμών αλλά και του savoir-faire. Ως Χρυσός Χορηγός του Spetses Classic Yacht Regatta 2018, η κορυφαία και αγαπημένη σαμπάνια στον κόσμο, η Moët & Chandon, μοιράζεται ένα πρωτοποριακό όραμα με αυτό το εμβληματικό άθλημα, το οποίο είναι η επιτομή του κομψού επιτεύγματος και της διαρκούς επιδίωξης της νίκης.

H Grey Goose, η βότκα με την καλύτερη γεύση στον κόσμο, βρίσκεται δίπλα σε όλους αυτούς που ζουν μια ζωή πλούσια σε εμπειρίες κυνηγώντας στόχους που ξεπερνούν τα δεδομένα. Ενσωματώνουν το ίδιο όραμα με αυτό του ιδρυτή της Grey Goose, Francois Thibault που δημιούργησε ένα προϊόν το οποίο έθεσε νέα δεδομένα στην αγορά. Χρησιμοποιώντας μόνο τις καλύτερες γαλλικές πρώτες ύλες, ξεπέρασε τα όρια της γνωστής μέχρι τότε παραγωγικής διαδικασίας και εμπνεύστηκε την «απόλυτη Super Premium» vodka, την Grey Goose.

Σε συνδυασμό με τις αθλητικές δράσεις του τετραημέρου, φέτος θα εμπλουτιστεί ο πολύ επιτυχημένος θεσμός του Race Village που πέρυσι αποτέλεσε πόλο έλξης τόσο για τους πολυάριθμους επισκέπτες του νησιού όι εσο και για τους συμμετέχοντες στο SCYR, με το σύνολο των απονομών του θεσμού να πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία του νησιού. Παράλληλα, οπισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μοναδικά διαδραστικά activations που θα έχουν εμπνευστεί οι χορηγοί του Αγώνα. Επιπρόσθετα, φέτος για πρώτη φορά οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών θα πραγματοποιήσουν μία επίδειξη για όλους τους παρευρισκομένους με σκάφη Open BIC, ενώ θα διοργανωθεί και SUP event by BIC®, δίνοντας στα πληρώματα και στους επισκέπτες μία μοναδική ευκαιρία διασκέδασης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που διεξήχθη στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του SCYR κ. Νώντας Λαμπαδάριος, δήλωσε: «Μετά από 7 χρόνια αδιάλειπτης ανάπτυξης, ο πήχης των προσδοκιών για το Spetses Classic Yacht Regatta έχει ανέβει πολύ ψηλά. Εμείς, ως οργανωτική επιτροπή, είμαστε έτοιμοι να ξεπεράσουμε τις απαιτήσεις και προκλήσεις και να διοργανώσουμε τον καλύτερο αγώνα, παραμένοντας, πάντα, πιστοί στις αξίες του Ν.Ο.Ε. και υπηρετώντας το όραμά του με συνέχεια και συνέπεια».

Επίσημος Χρονομέτρης του αγώνα για τέταρτη συνεχή χρονιά είναι ο ταυτισμένος με την ιστιοπλοΐα, Ελβετικός Οίκος υψηλής Ωρολογοποιίας IWC Schaffhausen, που χαρακτηρίζεται από το πάθος για την καινοτομία και την τεχνική επινοητικότητα.

Η Sportingbet, η πρωτοποριακή στοιχηματική εταιρεία, μέσα από τη χορηγία της στα "Λατίνια", θα έχει την ευκαιρία να στηρίξει τους ναυτοπροσκόπους, αποδεικνύοντας, για μία ακόμη φορά, το ευαισθητοποιημένο προφίλ της απέναντι στην κοινωνία και τον αθλητισμό.

H Lancaster, ο αγαπημένος Suncare Partner των ιστιοπλόων που εκτίθενται για αρκετές ώρες στον ήλιο κάνοντας το άθλημα που αγαπούν, φροντίζει για την αντηλιακή τους προστασία, με σύμμαχο τη μοναδική ποιότητα και αποτελεσματικότητα των προϊόντων της.

Ο οίκος Davidoff είναι ο Beauty Partner του SCYR 2018 με το άρωμα Davidoff Cool Water. Έχοντας ως πηγή έμπνευσης τη δύναμη της θάλασσας και του ωκεανού, αυτό το εμβληματικό άρωμα χαρίζει σε όλους τους άνδρες, εδώ και 25 χρόνια, τη ζωτική αίσθηση έντονης φρεσκάδας που χρειάζονται.

Η εταιρεία ένδυσης Napapijri, είναι ο επίσημος Apparel Sponsor της SCYR 2018 και φέτος, με κεντρική της φιλοσοφία το «Make it Better», που αναδεικνύεται από τη συνεχή προσπάθεια δημιουργίας καινοτόμων προϊόντων που βελτιώνουν τις ζωές των ανθρώπων μεριμνώντας, παράλληλα, και για την προστασία του περιβάλλοντος. Η Napapijri λαμβάνοντας υπόψη τις επιταγές της μόδας και με οδηγό το outdoor παρελθόν της, αποδεικνύει ότι τα sportwear είναι on trend, χρησιμοποιώντας ανθεκτικά υφάσματα με λειτουργικές λεπτομέρειες και την κλασική, outdoor αισθητική της.

Η BIC®, η κορυφαία εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των γραφικών, αναπτήρων, ξυριστικών, καλσόν και θαλασσίων σπορ θα στηρίξει τις προσπάθειες των αθλητών.

Το ιστορικό Poseidonion Grand Hotel, που κάθε χρόνο είναι το κέντρο επιχειρήσεων, θα είναι και φέτος Μέγας Υποστηρικτής, αλλά και αθλοθέτης των βραβείων Concours d’Elegance για τα πιο καλοδιατηρημένα και αυθεντικά σκάφη.

Υποστηρικτής είναι η Technohull, πρωτοπόρος εταιρεία στον χώρο των πολυτελών και υψηλών προδιαγραφών ταχύπλοων RIBs (rigid inflatable boats), που θα διαθέσει τα εντυπωσιακά σκάφη της για τις ανάγκες των αγώνων.

Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και το ξεχωριστό Amanzoe Resort, που θα συμβάλλει στην κάλυψη δημοσιογραφικών και άλλων αναγκών της διοργάνωσης, η Sebago που δίνει έμφαση στο σεβασμό προς την τέχνη της χειροποίητης κατασκευής παπουτσιών και θα προσφέρει τα παπούτσια της επιτροπής αγώνων, κληρώνοντας παράλληλα ζευγάρια κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, όπως και η Salty Bag, η οποία θα ράψει τις skippers’ bags των αγώνων.

Αρωγοί της διοργάνωσης είναι η Αναργύρειος & Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών, ο Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών, το Μουσείο Μπουμπουλίνας, ο Σύλλογος Γυναικών Σπετσών και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών.

 

Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι ο ΣΚΑΙ, Η Καθημερινή, το gazzetta.gr, το Saronic Magazine και το Mancode.

Το Γραφείο Τύπου και τη Διαχείριση των Χορηγών έχει αναλάβει για 8η συνεχή χρονιά η εταιρεία Communication Lab και η Δρ. Μαρίνα- Λύδα Κουταρέλλη

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top