Αλαφούζος: «Ζητώ συγγνώμη για την πορεία της ομάδας μας»

«Οι παίκτες σε μεγάλο βαθμό είναι δικαιολογημένοι»

Αλαφούζος: «Ζητώ συγγνώμη για την πορεία της ομάδας μας»
Συγγνώμη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού ζήτησε ο Γιάννης Αλαφούζος για την φετινή πορεία της ομάδας.

«Αισθάνθηκα την ανάγκη να σας μιλήσω για να εξηγήσω κάποια πράγματα για την ομάδα. Το καλοκαίρι μας κλάπηκε το πρωτάθλημα, είχαμε όνειρα κι ελπίδες για φέτος. Με τους τεχνικούς διευθυντές και προπονητή μιλήσαμε και είπαμε να ενισχύσουμε την ομάδα. Πήραμε τον Εσιέν που βασίσαμε επάνω του πολλές ελπίδες. Πήραμε κι άλλους, αλλά δυστυχώς για πολλούς λόγους και ατυχίας δεν ήμασταν έτοιμοι όταν ξεκίνησαν και τα ευρωπαϊκά ματς.

Πολλές μεταγραφές ήταν λανθασμένες. Δημιουργήθηκαν ανισορροπίες στα συμβόλαια, κάποιοι που είχαν προσφέρει περισσότερα χρήματα έπαιρναν λιγότερο. Για όλα αυτά πρώτα εγώ ευθύνομαι. Δέχομαι εισηγήσεις, αλλά εγώ έχω την ευθύνη. Ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο για την πορεία της ομάδας μας. Δεν είχαμε καλή χρονιά, οι παίκτες σε μεγάλο βαθμό είναι δικαιολογημένοι».

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Γιάννη Αλαφούζου:

Για τις αιτίες της κακής σεζόν και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:

«Δεν έχουμε καλή χρονιά, αλλά οι παίκτες είναι δικαιολογημένοι. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την δράση των κυκλωμάτων εναντίον μας και το γεγονός ότι δεν έχουμε καμία προστασία από τη διαιτησία.
Αυτό δεν αλλάζει, όμως, την ευθύνη μου. Πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήμασταν σε οριακή κατάσταση. Ελπίζαμε ότι αυτό το ματς θα γυρίσει την ψυχολογία και θα πάρει πίσω την τιμή της ομάδας. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, με ευθύνη και των οπαδών σε αυτή την περίπτωση. Από ‘κει και πέρα είχαμε εχθρική αντιμετώπιση από τον Κοντονή. Εγώ βλέπω να είναι κλειστή κάθε βδομάδα η θύρα 13 και τον Παναθηναϊκό να έχει ζημιές πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Εμείς δεν ζητάμε να τιμωρούνται οι άλλες ομάδες. Δεν θέλουμε τα παιχνίδια να παίζονται στα χαρτιά, όπως το έκανε δυο φορές (πέρσι και φέτος) ο Ολυμπιακός.

Πέρυσι πέσαμε στην παγίδα με την έλευση του Μαρινάκη και φέτος περίμεναν την παραμικρή ευκαιρία να το διακόψουν γιατί φοβούνταν να παίξουν το παιχνίδι στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός ήρθε φέτος με σκοπό να μην παίξει. Είχαν προηγηθεί συναντήσεις του Θεοδωρίδη με την αστυνομία. Φοβόντουσαν να παίξουν το ματς στο γήπεδο. Κι εκεί έχω κι εγώ ευθύνη γιατί θα έπρεπε, ίσως, να έπρεπε να είχαμε μεγαλύτερα δίχτυα για να μην περάσουν οι φωτοβολίδες. Όσο για την ��ισβολή στο γήπεδο, τι να πω, μπορεί να είχα μπει κι εγώ. Κάπου ο θυμός ξεχειλίζει. Με όσα έγιναν και τόση καθυστέρηση, κάπου είναι λογική αντίδραση. Δύο ώρες ο κόσμος είχε άψογη συμπεριφορά. Δεν το συζητάμε, είναι απαράδεκτο και μεγάλο λάθος, αλλά είναι κάτι αναπόφευκτο με τον θυμό τόσων χρόνων για όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την αλλαγή προπονητή και τις μεταγραφές:

«Ένας από τους βασικούς λόγους που έφυγε ο Αναστασίου ήταν για να αποφύγουμε τα χειρότερα μετά τον Ολυμπιακό, για να μην έχουμε φασαρίες με τους οπαδούς μας αν είχαμε ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Φέτος φτάσαμε πολύ κοντά στην καταστροφή. Επειδή ο κ. Κοντονής πιστεύει ότι τα εκατομμύρια τα βρίσκουμε στον δρόμο, πρέπει να ξέρει ότι διατίθενται με θυσίες μεγάλη προσπάθεια. Από ‘κει και πέρα, ήρθε ο Στραματσόνι, με τον οποίο συζητήσαμε αναλυτικά. Μου είπε ότι κι εκείνος έβλεπε μια κόπωση και μου είπε ότι έπρεπε να κάνουμε πολλές μεταγραφές για να ανανεώσουμε την ομάδα και να της δώσουμε ορμή. Το κάναμε με μεγάλη επιτυχία.

Ξέραμε ότι παίρνουμε ένα ρίσκο, με νέα ομάδα ουσιαστικά και έναν προπονητή που πρέπει να δοκιμάσει παίκτες σε διάφορες θέσεις. Και τώρα θυμάμαι τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο. Άλλο ένα μεγάλο πλήγμα για μας. Και σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσαν να έχουν γίνει καλύτερες επιλογές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την αποβολή του Ζέκα, που ήταν στοχευμένη. Έγινε επίτηδες. Υπάρχουν στοιχεία για αυτόν τον διαιτητή ότι είχε πάρει οδηγίες στο παρελθόν για το πώς θα σφυρίξει σε συγκεκριμένους αγώνες. Και αυτά θα δημοσιοποιηθούν σύντομα».

Για την επόμενη μέρα:

«Στόχος μας είναι να βελτιώνεται η ομάδα και οι επόμενες βδομάδες θα είναι οι πρώτες που θα έχουμε όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας. Θα επιστρέψει και ο Μπουμάλ, που πρέπει να πω ότι ήταν εισήγηση του Αναστασίου».

Για την ανακαίνιση της Λεωφόρου:

«Τις επόμενες εβδομάδες θα κάνουμε μια ειδική ενημέρωση επ’ αυτού».

Για όσα ακούγονται περί προστίμων στους παίκτες:

«Επειδή εσείς φανταζόσασταν πως πάω να τα ψάλλω στους ποδοσφαιριστές, δεν σημαίνει ότι είναι αλήθεια. Δεν είχα κανέναν τέτοιο σκοπό όταν πήγαινα στο Κορωπί. Το θεωρώ προσβλητικό να μιλούν για μαλθακότητα των παικτών. Αν ένας ποδοσφαιριστής στην πρώτη-δεύτερη εμφάνισή του κάνει κάτι, είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Όταν υφιστάμεθα αυτά που υφιστάμεθα, υπάρχει οργή και θυμός. Σε αυτούς τους ανθρώπους τους ζητάμε να μπουν για να παίξουν, άνθρωποι είναι και πολλές φορές αντιδρούν. Ίσως θα έπρεπε να τους έχουμε εκπαιδεύσει περισσότερο, αλλά… Εσείς δεν είχατε ποτέ κακές μέρες; Που για κάποιο διάστημα δεν μπορούσατε να κάνετε κάτι; Οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που έχουν το μεγαλύτερο κίνητρο να παίξουν καλά για τη δόξα τους, τα χρήματά τους, μια μεταγραφή τους. Είναι δυνατόν ένας παίκτης του Παναθηναϊκού να είναι μαλθακός και να μην προσπαθεί; Το θεωρώ προσβλητικό να βάζουμε πρόστιμο σε κάποιον επειδή δεν έπαιξε καλά. Να του βάλουμε επειδή ξενύχτησε, το θεωρώ φυσιολογικό, αλλά όχι για την απόδοσή του. Αν ξέραμε πως κάποιος αδιαφορεί, θα τον είχαμε διώξει. Κάποιοι από αυτούς που έφυγαν, έφυγαν γιατί ήταν αδιάφοροι. Δεν είναι θέμα προστίμου, τους διώχνουμε. Αυτοί που μένουν προσπαθούν. Κι αν δεν προσπαθούν, φεύγουν την επόμενη σεζόν».

Για τον Βλαχοδήμο και την ρήτρα στον Ολυμπιακό:

«Εμείς σαν Παναθηναϊκός δεν κάνουμε αυτά που έκανε ο Ολυμπιακός στον Βλαχοδήμο, που έμεινε άνεργος και δεν μπορούσε να βρει ομάδα το παιδί. Με μεγάλη μας χαρά θα δώσουμε την ρήτρα, αν χρειαστεί. Είναι ντροπή να φέρεσαι έτσι σε έναν ποδοσφαιριστή. Αλλά αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Αλλά εμείς δεν είμαστε δουλεμπορικός οργανισμός. Αν κάποιος θέλει να φύγει φεύγει. »

Για τις συνεχείς καταγγελίες-ανακοινώσεις για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου:

«Να σας πω ένα παράδειγμα. Ο Μάρκους Μπεργκ, που είναι ο πιο αγαπητός παίκτης μας μαζί με τον Σεμπάστιαν Λέτο ενδεχομένως, έχετε δει τι ξύλο τρώει. Ο Μπεργκ θεωρεί ότι δεν τον προστατεύουν οι διαιτητές. Το καταλαβαίνει και παραπονιέται γι’αυτό. Είναι άνθρωπος και εκνευρίζεται. Έχει πεισθεί πως μπορεί να τραυματιστεί σοβαρά και να μην ανοίξει μύτη. Κακώς εκνευρίζεται κάποιες φορές, αλλά είναι άνθρωπος κι αυτός, έχει κουραστεί. Έχει τα όριά του…

Ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι να είναι πρώτος παντού. Να κερδίζουμε πρωτάθλημα, κύπελλο, τα πάντα, όλα τα τρόπαια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top