Η Αθήνα συμμετέχει στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες στο Άλκμααρ της Ολλανδίας

Θα διεξαχθούν από τις 24 έως τις 29 Ιουνίου

Η Αθήνα συμμετέχει  στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες  στο Άλκμααρ της Ολλανδίας

Δυναμικό παρόν θα δώσει η Αθήνα στους 49ους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες (International Childrens Games), που θα διεξαχθούν από 24 έως 29 Ιουνίου στο Άλκμααρ της Ολλανδίας, με τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών από όλο τον κόσμο.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συμμετέχει στους αγώνες στο άθλημα της κολύμβησης με οκτώ αθλητές και δύο προπονητές.
Επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο Πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Τεντόμας, ο οποίος θα εκπροσωπήσει και την πόλη της Αθήνας, ενώ αρχηγός της ο Σπύρος Βαζούρας - μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού.

Οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες διοργανώνονται, κάθε χρόνο από το 1967, κατά την περίοδο των σχολικών διακοπών σε διαφορετική πόλη και σε όλες τις χώρες του κόσμου, με τη συμμετοχή περισσότερων από 39.000 παιδιών έως σήμερα. Πρόκειται για μία αθλητική και πολιτιστική διοργάνωση παγκοσμίου βεληνεκούς, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Οι αγώνες αποτελούν κίνητρο ανάπτυξης και σύσφιξης μακροχρόνιων σχέσεων μεταξύ παιδιών με διαφορετική καταγωγή, ήθη και έθιμα. Στόχος τους είναι η καλλιέργεια και η προώθηση της ολυμπιακή ιδέας, στοιχεία που εκφράζουν και τη φιλοσοφία της διοργάνωσης, την προαγωγή των ιδανικών της ειρήνης, της φιλίας και της υγιούς άμιλλας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top