Εισαγγελέας: 40 ποδοσφαιρικοί αγώνες ύποπτοι ως διεφθαρμένοι!

Ποιούς χαρακτηρίζει «απατεώνες του στοιχήματος»

Εισαγγελέας: 40 ποδοσφαιρικοί αγώνες ύποπτοι ως διεφθαρμένοι!

Την παραπομπή 93 κατηγορουμένων σε δίκη για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων προτείνει ο εισαγγελέας Παναγιώτης Πούλιος στο δικαστικό συμβούλιο. Ανάμεσά τους ηχηρά ονόματα του ποδοσφαίρου, ενώ ο Εισαγγελέας ζητά να απαλλαγούν από όλες τις κατηγορίες 59 κατηγορούμενοι, ανάμεσα στους οποίους και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Σε περισσότερες από 3.000 σελίδες περιγράφει ο Εισαγγελέας τη δράση εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, με την εμπλοκή πρωτοκλασάτων παραγόντων, προτείνοντας στο συμβούλιο εφετών να στείλει στο εδώλιο 93 κατηγορούμενους.

Ο κ. Πούλιος αναλύει τους 40 ποδοσφαιρικούς αγώνες που η UEFA θεώρησε από ύποπτους ως διεφθαρμένους από το 2008 ως το 2011 και τους συνδέει με εκατοντάδεςτηλεφωνικές συνομιλίες και στοιχήματα, εντοπίζοντας αυτούς που χαρακτηρίζει «απατεώνες του στοιχήματος», οι οποίοι είναι τα πρόσωπα που κινούν τα νήματα δίνοντας εντολές σε προπονητές, παίκτες και διαιτητές να «στήσουν» ένα παιχνίδι.

Ανάμεσα σε αυτά τα πρόσωπα, ο Εισαγγελέας περιλαμβάνει τους προεδρους και παράγοντες ομαδων, γνωστούς ποδοσφαιριστές, προπονητές και διαιτητές και αποδίδει κατά περίπτωση, κατηγορίες για:

- συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση
- δωροδοκία και δωροληψία
- απάτη
- ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και
- παράνομα στοιχήματα

Τέλος, ο κ. Πούλιος διαπιστώνει ότι το φαινόμενο είναι εκτεταμένο εδω και χρόνια, τουλάχιστον στη Β’ Εθνική, ενώ προτείνει να απαλλαγούν 59 κατηγορούμενοι ανάμεσα στους οποίους ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Θανάσης Κανελλόπουλος.

Τον τελευταίο λόγο θα έχει το συμβούλιο εφετών.

Δείτε στο βίντεο το σχετικό ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top