Υποψήφιος για την προεδρία της FIFA, o Nταβίντ Ζινόλα

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 29 Ιανουαρίου

Υποψήφιος για την προεδρία της FIFA, o Nταβίντ Ζινόλα

Μήνας εκλογών ο Ιανουάριος. Όχι δεν αναφερόμαστε στις εθνικές εκλογές που θα γίνουν στην χώρα μας, αλλά σε αυτές της FIFA που θα διεξαχθούν στις 29 Ιανουαρίου.

Ο Νταβίντ Ζινολά θα είναι ένας εκ των υποψηφίων για την θέση του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου

Είναι η τέταρτη υποψηφιότητα για την προεδρία της FIFA, καθώς εκτός του Μπλάτερ, υποψήφιοι είναι ο Πρίγκιπας της Ιορδανίας, Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν, τρίτος γιος του βασιλιά της Ιορδανίας, Χουσεΐν και ο Γάλλος, Ζερόμ Σαμπάν.

Αρκετοί είναι, πάντως, αυτοί που δηλώνουν πως ο Ζινολά δεν έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος, καθώς σύμφωνα με τις διατάξεις της
FIFA, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στη διοίκηση του ποδοσφαίρου για τουλάχιστον δύο χρόνια την τελευταία πενταετία, αλλά και παράλληλα να έχουν εξασφαλίσει τη δημόσια υποστήριξη τουλάχιστον πέντε χωρών-μελών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ο Ζινολά δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι καιρός το ποδόσφαιρο να ανανεωθεί. Ξέρω πως δεν θα είναι εύκολο να εκλεγώ αλλά πρέπει να προσπαθήσω. Δεν θέλω να επικεντρωθώ σε αμαρτίες του παρελθόντος, το θέμα είναι το ποδόσφαιρο να πάει μπροστά με τους φιλάθλους στο επίκεντρο. Το άθλημα ανήκει στον κόσμο, ο οποίος πρέπει να έχει φωνή. Θέλουμε διαφάνεια ώστε όλοι να ξέρουν που πηγαίνει κάθε δολάριο. Το τολμώ γιατί νομίζω πως μπορώ να κάνω τη διαφορά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top