Μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου στη μάχη κατά του Έμπολα!

Δείτε το μήνυμα του Νεϊμάρ

Μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου στη μάχη κατά του Έμπολα!

Σε μια παγκόσμια εκστρατεία για την υγεία που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στην μάχη κατά του ιού Έμπολα που πλήττει τις χώρες της δυτικής Αφρικής, θα συμμετάσχουν διάσημοι ποδοσφαιριστές όπως οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Νεϊμάρ, Ντιντιέ Ντρογκμπά, Φίλιπ Λαμ και άλλοι.

Η εκστρατεία με τίτλο: «11 εναντίον του Έμπολα» θα προσπαθήσει να μεταδώσει «Έντεκα απλά μηνύματα που επιλέγονται από τους γιατρούς και εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας», συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Μέχρι στιγμής, οι προσπάθειες των γιατρών δεν έχουν πέσει στο κενό, αφού έχουν ορισμένους παίκτες από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους να συνεργαστούν με τη FIFA και την CAF (Αφρικανική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου) οι οποίες συμμετέχουν στην εκστρατεία με το σύνθημα «Μαζί, μπορούμε να νικήσουμε τον Έμπολα».


«Είναι ζωτικής σημασίας να μεταφέρουμε τις σωστές πληροφορίες για τους ανθρώπους που πλήττονται από την επιδημία του Έμπολα», δήλωσε ο Νεϊμάρ, ο
Bραζιλιάνος επιθετικός της Μπαρτσελόνα και πρόσθεσε: «Υποστηρίξτε όλη αυτή την εκστρατεία για να βοηθήσουμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας που ζουν στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο. Μαζί, μπορούμε να νικήσουμε τον Έμπολα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της
FIFA Σεπ Μπλάτερ, είπε: «Η δημοτικότητα του ποδοσφαίρου μας δίνει μια μοναδική πλατφόρμα για να επικοινωνήσουμε με όλο τον κόσμο. Ελπίζουμε ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να παίξει το ρόλο του και ότι η εκστρατεία κατά του Έμπολα, που συμμετέχει ο κόσμος του ποδοσφαίρου μπορεί να κάνει τη διαφορά και να βοηθήσει εκείνους που ζουν σε κοινότητες οι οποίες έχουν πληγεί από τον ιό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top