Άγγιξε το θαύμα η Άρσεναλ αλλά αποκλείστηκε από την Μπάγερν

Οι "κανονιέρηδες" νίκησαν 2-0 στο Μόναχο

Άγγιξε το θαύμα η Άρσεναλ αλλά αποκλείστηκε από την Μπάγερν

Η ήττα στο Λονδίνο από τη Μπάγερν πριν από 15 βράδια (1-3) δεν της έδινε ούτε το δικαίωμα να... σκεφτεί, ότι μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω. Ότι μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ, μέσα στο Μόναχο. Και όμως η Άρσεναλ έφτασε μια... ανάσα από το θαύμα. Κέρδισε με 2-0 στη Γερμανία, την περσινή φιναλίστ και αποκλείστηκε απλά και μόνο διότι πέτυχε ένα γκολ λιγότερο εκτός έδρας.

Με το εις βάρος της 1-3 του πρώτου αγώνα λοιπόν, η Αρσεναλ έψαχνε ένα ποδοσφαιρικό... θαύμα για να προκριθεί στη Γερμανία απέναντι στην Μπάγερν. Κι αν το πίστευαν οι Άγγλοι μία φορά πριν το παιχνίδι, άρχισαν να το πιστεύουν περισσότερες με την έναρξη. Μόλις στο 3' ο Ζιρού με κοντινό πλασέ έβαζε μπροστά την Αρσεναλ και επέστρεφε το ενδιαφέρον σε ένα ματς που πριν την έναρξη του φάνταζε ως τυπική διαδικασία.

Η Μπάγερν Μονάχου πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων στη συνέχεια, άρχισε να πιέζει, αλλά ο Φαμπιάνσκι ήταν σε καλή βραδιά, σταματώντας κάθε καλή επιθετική πρωτοβουλία των Γερμανών. Το ημίχρονο τελείωσε με την Άρσεναλ να είναι μπροστά με 1-0 και να ψάχνει ακόμα δύο γκολ για να προκριθεί.

Η Μπάγερν έχασε 2-3 καλές ευκαιρίες να ισοφαρίσει και ουσιαστικά να... τελειώσει ψυχολογικά τους Αγγλους, χωρίς όμως να τα καταφέρει και στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς έγινε θρίλερ. Ο Γουόλκοτ στο 79' έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-0, αλλά έξι λεπτά αργότερα ο Κοσιελνί με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ πέτυχε δεύτερο γκολ για την Αρσεναλ, βάζοντας "φωτιά" στην αναμέτρηση. Το τελευταίο πεντάλεπτο πέρασε με τις καρδιές να... σπάνε, η Αρσεναλ κέρδισε δύο στημένες φάσεις και όλοι μαζεύτηκαν μέσα στην περιοχή για το γκολ πρόκρισης, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και το τέλος βρήκε τους παίκτες της Μπάγερν να ανακουφίζονται και εν τέλει να πανηγυρίζουν την πρόκριση στα προημιτελικά.

Μπάγερν: Νόιερ, Ντάντε, Βαν Μπούιτεν, Λαμ, Χάβι Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Μίλερ, Αλάμπα, Λουίζ Γκουστάβο, Κρόος (80' Τίμοστσουκ), Μάντζουκιτς

Άρσεναλ: Φαμπιάνσκι, Μερτεσάκες, Κοσιελνί, Τζένκινσον, Γκιμπς, Ροζίτσκι, Αρτέτα, Γουόλκοτ (72' Τσαμπερλέιν), Ράμσεϊ (72' Ζερβίνιο), Καθόρλα, Ζιρού

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top