Έγραψε ιστορία ο Τότι με νίκη της Ρόμα

Βασικός ο Τοροσίδης

Έγραψε ιστορία ο Τότι με νίκη της Ρόμα

​Η Ρώμ�� γιορτάζει αλλά μόνο οι «λύκοι» της. Διπλή γιορτή στη Ρόμα, καθώς οι «τζιαλορόσι» νίκησαν στο «Ολίμπικο» την Τζένοα με 3-1 και πλησίασαν στους τέσσερις βαθμούς την 4η θέση. Ο μεγάλος αρχηγός της, Φραντσέσκο Τότι, ισοφάρισε το ρεκόρ του θρυλικού Σουηδού κανονιέρη Γκούναρ Νόρνταλ, φτάνοντας τα 225 γκολ στην ανώτατη εθνική κατηγορία.

Μπροστά από τον Τότι και τον «πυροσβέστη», όπως ήταν το προσωνύμιο του Νόρνταλ που έπαιξε στη Ρόμα αλλά και την οδήγησε από τον πάγκο για μία σεζόν, βρίσκεται ο Σίλβιο Πιόλα, με 274 γκολ.

Ο αρχηγός των πρωτευουσιάνων ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ με πέναλτι που κέρδισε ο Ντε Ρόσι από τον Μπόβο, στο 15ο λεπτό.

Οι «ροσομπλού» από τη Γένοβα ισοφάρισαν με τον ίδιο τρόπο στο 42΄, όταν ο Μποριέλο ευστόχησε από τα 11 μέτρα, μετά την ανατροπή του από τον Μπουρντίσο. Στο 58΄ ο Ρομανιόλι έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στη Ρόμα, που από εκείνο το σημείο και ύστερα δέχθηκε μεγάλη πίεση.

Η άδικη αποβολή του Κούτσκα, όμως, την οποία προκάλεσε ο Τότι (αποβλήθηκε και ο προπονητής Ντάβιντε Μπαλαρντίνι) άλλαξε τις ισορροπίες και επέτρεψε στον Περότα να κάνει το 3-1 στο 88΄. Ο Βασίλης Τοροσίδης ήταν βασικός και αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ, ενώ ο Παναγιώτης Ταχτσίδης ήταν στον πάγκο, όπως και ο Αλέξανδρος Τζόρβας για την Τζένοα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top