Πολιτική θύελλα για Κατσίκη και «ανταλλαγή» στρατιωτικών - ΝΔ: Μας εκθέτουν διεθνώς τέτοιες απόψεις

Πυρά και από Θεοδωράκη: Οι Έλληνες είναι αιχμάλωτοι, οι Τούρκοι ζήτησαν άσυλο

ΝΔ για Κατσίκη: Μας εκθέτει διεθνώς με αυτά που λέει

Πολιτική θύελλα έχουν ξεσηκώσει οι απίστευτες δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, περί «ανταλλαγής» των Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους πραξικοπηματίες.

Η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε σκληρή κριτική, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει τη σοβαρότητα να διαχειριστεί την υπόθεση

 

Διαβάστε ακόμη: Απίστευτα πράγματα: Aνταλλαγή των δύο Ελλήνων με τους οχτώ Τούρκους ζητά ο Κατσίκης των ΑΝΕΛ!

«Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης παραβλέπει, προφανώς, ότι η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ και η διάκριση των εξουσιών θεμελιώδης αρχή που προβλέπεται από το Σύνταγμα. Δεν μας εκπλήσσουν αυτές οι απόψεις, που αποτυπώνουν τις γενικότερες αντιλήψεις της Κυβέρνησης. Τέτοιου είδους προσεγγίσεις εκθέτουν διεθνώς την Ελλάδα, πιστοποιούν ότι η Κυβέρνηση δεν διαθέτει το κύρος και τη σοβαρότητα για να διαχειριστεί την υπόθεση των κρατούμενων Ελλήνων Στρατιωτικών και υπονομεύουν το Κράτος Δικαίου» σημειώνει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Τον κ. Κατσίκη «άδειασε» και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος τον κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη.

«Είναι προσωπική η άποψη του κ. Κατσίκη. Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών, που είναι σαν να τους λέει ότι τα παιδιά τους είναι προϊόν ανταλλαγής. Δεν είναι προϊόν ανταλλαγής οι δύο Έλληνες στρατιώτες που κρατούνται παράνομα από το καθεστώς» είπε στον Σκάι.

Με σκληρή γλώσσα τοποθετήθηκε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Δεν χρειάζεται διάφοροι, εντελώς αναρμόδιοι, να φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν. Γραμμή ανταλλαγής θα μπορούσε να προβάλει ο Ερντογάν. Είναι αδιανόητο να ακούγεται από ελληνικά χείλη τέτοια άποψη» είπε στον Real FM.Ο κ. Κατσίκης δέχθηκε πυρά και από τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

«Όσοι υιοθετούν την άποψη Ερντογάν περί "ανταλλαγής" προσφέρουν κακές υπηρεσίες» έγραψε στο twitter o κ. Θεοδωράκης, εξηγώντας ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι αιχμάλωτοι ενώ οι Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν ζητήσει άσυλο.

 

Αιχμές άφησε και το ΚΚΕ: «Η προσπάθεια να συσχετιστεί η υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών, που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, με αυτή των 2 Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στην Τουρκία και πρέπει άμεσα να απελευθερωθούν, πέρα από επικίνδυνη, στρώνει το έδαφος για να αναβαθμιστούν οι επιδιώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν σχετικά με το θέμα. Αν δεν λειτουργεί ως “λαγός”....».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top