Πρώτη φορά η Ε.Ε. καταδικάζει αυστηρά την Τουρκία

Για τη στάση της στο Αιγαίο, την Κύπρο αλλά και για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη κράτηση πολιτών της ΕΕ στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων δύο Ελλήνων στρατιωτικών, και ζητεί την ταχεία και θετική επίλυση αυτών των θεμάτων μέσω διαλόγου με τα κράτη μέλη» στην για πρώτη φορά ξεκάθαρη καταδίκη της Τουρκίας για τις πρακτικές της απέναντι στην Ελλάδα από την Ε.Ε.    

«Εκφράσαμε την μεγάλη μας  ανησυχία για  την τύχη των δυο Ελλήνων στρατιωτών που κρατούνται στην Τουρκία» τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος  ήταν και ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν:  «Εφιστούμε την προσοχή στη στάση της Τουρκίας».

 Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ - ΘΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

«Δεν φοβόμαστε θερμό επεισόδιο» δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στην οποία υπογράμμισε για το ίδιο θέμα:  «Δεν νομίζω να πυροβολήσουν τα πόδια τους».  

ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ

 Οι Τούρκοι όμως δεν βάζουν μυαλό και χαρακτηρίζουν απαράδεκτες τις Ευρωπαϊκές αποφάσεις, υποστηρίζοντας ότι στο θέμα των δύο Ελλήνων τηρείται η νόμιμη διαδικασία.  

 «Φάνηκε  η αλληλεγγύη στο πλαίσιο της ΕΕ  ιδίως στα ζητήματα της Κύπρου» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.  

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΕΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Ο Υπουργός Άμυνας υποδεχόμενος τον Κύπριο ομόλογό του εξέπεμψε αυστηρά μηνύματα. «Λυπάμαι που δικαιώθηκα   για την ομηρεία» τόνισε για την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ για το ίδιο ζήτημα δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης:  

 «Η αρχή πρέπει να γίνει με την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται χωρίς να συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top