Σκληρή γλώσσα Καμμένου κατά της Άγκυρας στη συνάντηση με τον Κύπριο υπουργό Άμυνας

Επιμένει στον χαρακτηρισμό της σύλληψης των στρατιωτικών ως ομηρίας

Με τον Kύπριο ομόλογό του Σάββα Αγγελίδη  συναντήθηκε το πρωί στο Πεντάγωνο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά,  μίλησε με σκληρή γλώσσα κατά της Τουρκίας και επέμεινε στα περί ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, όπως μετέδωσε ο πολιτικός συντάκτης του Star Γιώργος Κολοβάτσιος στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με την Πόπη Τσαπανίδου.

«Θέλω να του ευχηθώ καλή επιτυχία στην αποστολή του. Να τον διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα δεν ειναι μακριά απο την Κύπρο. Ότι μαζί θα σχεδιάζουμε το κοινό μέλλον του έθνους. Ελλάδα και Κύπρος μοιραζόμαστε τις ίδιες αντιλήψεις για την περιοχή. Εργαζόμαστε σκληρά για να χτίσουμε έναν άξονα σταθερότητας με χώρες της Μέσης Ανατολής» τόνισε ο υπουργός  Άμυνας ο οποίος τάχθηκε και υπέρ της επέκτασης των τριμερών συνεργασιών.

"ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ"

«Η Ελλάδα και ή Κύπρος σέβονται τις διεθνείς συνθήκες. Και η δύναμή μας είναι να τηρούμε αυτόν τον πυλώνα σταθερότητας. Θα ήθελα να κάνω μια διάκριση. Δεν θα πρέπει να περιοριζόμαστε στην Τουρκία και στις ξεπερασμένες πρακτικές των εκβιασμών που εσχάτως περιλαμβάνουν και την ομηρία. Οι λογικές αυτές μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω. Η λύση σε όλα αυτά ειναι η συνεργασία.  Θεωρώ ιστορικό βήμα τη χθεσινή αποφαση της συνόδου κορυφής ΕΕ» τόνισε επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.   

Πρόσθεσε ο κ. Καμμένος για το ίδιο ζήτημα:   

«Νομίζω ότι μετά τη χθεσινή απόφαση του συμβουλίου της ΕΕ,  περί ομηρίας μιλάει η απόφαση αυτή. Λυπάμαι που δικαιώθηκα. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ότι ήταν όμηροι. Και εγώ χρησιμοποίησα αυτή την έκφραση διότι παρά τις προσπάθειες σε επίπεδο Ταξιαρχίας και φυσικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων βρέθηκαν κλειστοί δρόμοι. Γι’ αυτό και μίλησα για ομήρους».

Όσον αφορά το αν  υπάρχει plan b στην υπόθεση αυτή, αρκέσθηκε να απαντήσει λακωνικά ο υπουργός Άμυνας : «Τα plan b δεν αναφέρονται δημόσια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top