Ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Πολύ σύντομη η διαδικασία και χωρίς παρουσία εκπροσώπου της Εκκλησίας - Νέα ενημέρωση 16.34

«Διαβεβαιώνω στην τιμή και στη συνείδησή μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και θα υπηρετώ το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού».

Αυτόν τον πολιτικό όρκο έδωσαν τα νέα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, μετά τον μίνι ανασχηματισμό που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Συγχαρητήρια και καλότυχοι» τους ευχήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. 

Η διαδικασία ήταν πολύ σύντομη, τα χαμόγελα ήταν πολλά ενώ – παρά την (προφανή) τήρηση του σχετικού πρωτοκόλλου – υπήρχε μια σχετική χαλαρότητα.

Το άγχος στα «πρωτάκια» (Μερόπη Τζούφη, Κωνσταντίνο Στρατή, Νάσο Ηλιόπουλο) ήταν εμφανές, ενώ ο πρωθυπουργός φρόντισε να τους καλωσορίσει θερμά μετά την ορκωμοσία.

Διαβάστε ακόμη: Τσίπρας σε Κουβέλη μετά την ορκωμοσία: Που είχες κάνει φαντάρος;

«Όλα τα λεφτά» ήταν το σχόλιο του Προκόπη Παυλόπουλου όταν έβαλε την υπογραφή του στον πάπυρο με τους νέους υπουργούς, αφού γύρισε και ρώτησε «μόνο αυτό είναι;».

Ιδιαίτερη εντύπωση, πάντως, έκανε και το γεγονός ότι ο Φώτης Κουβέλης έφυγε με το αυτοκίνητο για το Μέγαρο Μαξίμου (που απέχει μόλις λίγα μέτρα), δείχνοντας έτσι ότι μάλλον ήθελε να αποφύγει τους δημοσιογράφους.

H νέα υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, δήλωσε συγκινημένη, βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο.

«Είναι μεγάλη τιμή αυτή η θέση. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό, Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου σε μία θέση δύσκολη. Είναι ένας χώρος που έχω υπηρετήσει χρόνια» είπε.

«Συγκινήθηκα. Γυρίζει η ζωή σου, ξεκινά από την παιδική σου ηλικία σε μία μακρά διαδρομή. Είχα προσπαθήσει να είμαι η καλή μαθήτρια και στη συνέχεια να ανταποκριθώ σε άλλους ρόλους» πρόσθεσε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top