Νίμιτς: Είναι ώρα αποφάσεων για το θέμα της ονομασίας

«Ποτέ δεν δίνω τελικές ιδέες. Είμαι μεσολαβητής, όχι δικαστής»

«Πρέπει να το δούμε ως την κατάλληλη στιγμή. Το συζητάμε 25 χρόνια, όλοι ξέρουν ποια είναι τα ζητήματα. Είναι ώρα των αποφάσεων και πιστεύω ότι βρισκόμαστε εκεί» τόνισε ο Μάθιου Νίμιτς, μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Εξωτερικών με τον Νίκο Κοτζιά.

Ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση τους και είπε ότι έλαβε γνώση των απόψεων της ελληνικής πλευράς, λέγοντας πως «η ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ ειλικρινής και ενεργητική προς τη λύση του προβλήματος».

Διαβάστε ακόμη: Αυτές είναι οι σλαβικές ονομασίες για τα Σκόπια που συζητά η Αθήνα

«Υπάρχουν διάφορα δύσκολα ζητήματα, εδώ και πολλά χρόνια, αλλά υπάρχει βούληση και εδώ και πιστεύω επίσης και στα Σκόπια» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «υπάρχει μία δυναμική» και εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις ελληνικές θέσεις.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, εξήγησε ότι έχει δώσει κάποιες ιδέες και στις δύο κυβερνήσεις, αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε αυτές.

«Υπήρξαν κάποιες διαρροές ορισμένων ιδεών, όμως δεν θεωρώ ότι πρέπει να λέω δημόσια αυτές τις ιδέες. Και οι δύο κυβερνήσεις μπορεί να έχουν τις δικές τους ιδέες και μπορούν να χρησιμοποιήσουν, ελπίζω, κάποιες από τις δικές μου. Ποτέ δεν δίνω τελικές ιδέες. Είμαι μεσολαβητής, δεν είμαι δικαστής. Έδωσα τις καλύτερες ιδέες μου που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή. Σε ό,τι αφορά τις απόψεις μου πιστεύω ότι οι επόμενες είναι εβδομάδες διαβουλεύσεων για να δούμε πού πάμε και να επανεκτιμήσουμε στη συνέχεια την κατάσταση» κατέληξε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top