Διπλό μήνυμα Τσίπρα ότι ήλθε η ώρα να επιλυθεί το Σκοπιανό

Ενημέρωσε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Διπλό μήνυμα ότι ήρθε η ώρα να επιλυθεί το Σκοπιανό στέλνει ο πρωθυπουργός, ο οποίος ενημέρωσε  το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο συνεδρίασε σήμερα.

Επίκεντρο της συνεδρίασης ήταν οι εξελίξεις στο Σκοπιανό«Στο Πολιτικό Συμβούλιο, εκφράστηκε η στήριξη στις ενέργειες της κυβέρνησης και επισημάνθηκε η ανάγκη αξιοποίησης της ευκαιρίας για την επίλυση ενός χρόνιου εθνικού ζητήματος, το οποίο κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά προσηλωμένος σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται τέλος:

«Η αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και η εμπέδωση της σταθερότητας, της δημοκρατίας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αποτελούν κυρίαρχους στόχους της κυβέρνησης και του κόμματος, στο πλαίσιο μιας ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Τη σημασία αυτών των στόχων πρέπει να αντιληφθεί και η αξιωματική αντιπολίτευση που εμμονικά επιμένει σε μια κοντόφθαλμη και ανεύθυνη μικροπολιτική στάση, σε πλήρη αναντιστοιχία με τα συμφέροντα της χώρας»

Την ίδια ώρα η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τα Σκόπια να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα «παράθυρο ευκαιρίας» για την επίλυση του ζητήματος ονομασίας της ΠΓΔΜ, αναφέρει επίσης ο 'Ελληνας πρωθυπουργός σε άρθρο του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», κάνοντας παράλληλα λόγο για «οικονομική και γεωπολιτική πρόκληση».

«Έχει έρθει πλέον η ώρα να πάρουμε τις αναγκαίες αποφάσεις » υπογραμμίζει ακόμα ο κ. Τσίπρας,  ο οποίος χαρακτηρίζει «αμήχανη και ανεύθυνη, προσώρας» τη στάση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και καλεί σε «ευρύτατη κοινοβουλευτική συναίνεση, εάν υπάρξει προοπτική λύσης».

Διαβάστε ακόμα:

Τσίπρας για Σκοπιανό: Παράθυρο ευκαιρίας, ώρα να πάρουμε αναγκαίες αποφάσεις

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις όλον τον Ιανουάριο για την ονομασία των Σκοπίων

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top