Πυρετώδεις διαβουλεύσεις όλον τον Ιανουάριο για την ονομασία των Σκοπίων

Αισιόδοξος για λύση ο υπουργός Άμυνας - Μητσοτάκης: Θα κάνει ό,τι χρειαστεί ο Καμμένος για να μείνει στην καρέκλα του

Αισιόδοξος ότι τελικά θα υπάρξει λύση στη ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων εμφανίστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μετά τη σημερινή πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό. 

«Ο ελληνικός όρος Μακεδονία όπως έχει αποφασιστεί στη Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι μια πάγια εθνική θέση και επιμένω σε αυτή και ελπίζω ότι η λύση η οποία θα δοθεί  θα είναι λύση που θα διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Ο Πάνος Καμμένος θυμίζει με νόημα το veto του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Αυτό ακριβώς επικαλείται και ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος όμως αποφεύγει να αναφερθεί σε γεωγραφικό προσδιορισμό για το όνομα των Σκοπίων.

«Η Κυβέρνηση, όπως έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει, στηρίζει και διαπραγματεύεται για μία σύνθετη ονομασία ενιαία για όλες τις χρήσεις. Κάτι εξάλλου που είχε προβάλλει η Ελλάδα ως θέση και στο Βουκουρέστι» τόνισε ο  υπουργός Εξωτερικών.    

Στη σημερινή τρίωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε τα ονόματα «Νόβα Μασεντόνια» και «Γκόρνα Μασεντόνια» ( δηλαδή "Άνω Μακεδονία"), που θεωρούνται ως τα επικρατέστερα, μέχρι αυτή τη στιγμή.

Μητσοτάκης: Ο Καμμένος θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να παραμείνει στην καρέκλα του

«Μέσα μου δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι τελικά ο κ. Καμμένος θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας… Ότι θα επιδείξει μία μεγάλη πολιτική ευλυγισία και σε αυτό το ζήτημα, όπως και σε πολλά άλλα» σχολίασε τις θέσεις του Π. Καμμένου για το ζήτημα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο capital.gr.       

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις όλον τον Ιανουάριο

Σε λίγες μέρες αρχίζουν πυρετώδεις διαβουλεύσεις για το Σκοπιανό που περιλαμβάνουν επίσκεψη του Σκοπιανού αντιπροέδρου στην Αθήνα, συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, επίσκεψη του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ στα Σκόπια, διμερείς συνομιλίες στη Νέα Υόρκη και ενδεχόμενη συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ στο περιθώριο του Οικονομικού φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Προκαλούν οι Σκοπιανοί εθνικιστές

Στα Σκόπια πάντως, μια γνωστή ακραία εθνικιστική οργάνωση με έδρα το Τορόντο του Καναδά, γέμισε την πόλη με γιγαντοαφίσες  που γράφουν "το όνομά μας είναι «Μακεδονία»".  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top