Τσίπρας σε τραπεζίτες: Βγάλτε από τα συρτάρια τις περιπτώσεις των μεγαλοοφειλετών-μπαταχτσήδων

«Είναι ώρα το καλό κλίμα που υπάρχει στην οικονομία μας να περάσει και στην κοινωνία» - Νέα ενημέρωση 21.54

«Είναι ώρα το καλό κλίμα που υπάρχει στην οικονομία μας να περάσει και στην κοινωνία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας πριν ξεκινήσει η συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο ρόλος των τραπεζών είναι κρίσιμος για να ξεπεράσουμε και τα τελευταία εμπόδια και είπε πως «πρέπει να αποκατασταθεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων της πραγματικής οικονομίας και η στήριξη των λαϊκών νοικοκυριών το ταχύτερο δυνατό».

«Για να γίνει αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί η ελληνική κοινωνία τι ακριβώς κάνουμε και να σταματήσει η διασπορά ψευδών ειδήσεων»

«Οι τράπεζες αδυνατούν να ανταποκριθούν τον ρόλο τους εξαιτίας ότι μεγαλοοφειλέτες έχουν καταφέρει να χρεοκοπήσουν τις επιχειρήσεις τους, με τους ίδιους να είναι πλούσιοι και να μην πληρώνουν τα χρέη τους στις τράπεζες. Και εμποδίζει αυτό ένα νέο ζευγάρι, για παράδειγμα, να δανειοδοτηθεί για να στήσει τη ζωή του» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους τραπεζίτες να βγάλουν από τα συρτάρια τις περιπτώσεις «των μεγαλοοφειλετών-μπαταχτσήδων, που προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας» και «να συμβάλλουν στο να σταματήσει η διαρροή ψευδών ειδήσεων ότι κινδυνεύει η λαϊκή κατοικία, η οποία και νομοθετικά προστατεύεται αλλά και έχουμε συμφωνήσει σε ένα πλέγμα προστασίας».

«Το τελευταίο εμπόδιο για να βγούμε από την κρίση, η αποκατάσταση του ρόλου των τραπεζών, θα γίνει με όρους δικαιοσύνης και όρους αποτελεσματικότητας» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top