Νέα κρίση ανάμεσα σε Εκκλησία και κυβέρνηση προκαλεί η αλλαγή φύλου

Επιστολή της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους σε Γαβρόγλου και βουλευτές: «Θα σηκωθούν οι πρόγονοι μας από τους τάφους»

Νέα κρίση ανάμεσα σε Εκκλησία και κυβέρνηση

Σε νέα κρίση οδηγεί τις σχέσεις κυβέρνησης-Εκκλησίας το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου από τα 15.

Μετά την ήπια πρώτη αντίδραση μέσω των δηλώσεων του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου περί «παιχνιδισμάτων για να περνάμε την ώρα μας», η Εκκλησία σκληραίνει τη στάση της με την Ιερά Σύνοδο να ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου.

«Το φύλο δεν είναι επιλέξιμο. Το προτεινόμενο νομοσχέδιο προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας, τορπιλίζει τον θεσμό της οικογένειας και αντί να λιγοστεύει τις ψυχικές διαταραχές θα τις αυξήσει» προειδοποιούν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, σημειώνοντας ότι το νομοσχέδιο τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας.

Μάλιστα, καλούν την κυβέρνηση να το αποσύρει και «να δείξει ανάλογο ενδιαφέρον για την επίλυση των σοβαρότατων προβλημάτων που μαστίζουν την κοινωνία, το έθνος μας και τον λαό». Παράλληλα, μιλά ανοικτά για δημοψήφισμα για το θέμα: «Η Πολιτεία αν το θελήσει και έχει την συγκατάθεση αυτού του λαού, ας το επιχειρήσει τηρώντας βεβαίως τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι της Εκκλησίας».

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει, όμως, το νομοσχέδιο και από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και τους βουλευτές, αναρωτιέται ποιος ορθόδοξος βουλευτής θα το ψηφίσει και τονίζει πως «εάν δεν αντιδράσουμε θα σηκωθούν οι πρόγονοι μας από τους τάφους».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top