Τσοχατζόπουλος: Αυτή τη στιγμή θα ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει κάτι άλλο

Τι είπε ο πρώην υπουργός στην πρώτη του συνέντευξη μετά από πέντε χρόνια στη φυλακή

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος για τον ΣΥΡΙΖΑ

Για όλους και για όλα μίλησε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος στην εκπομπή «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ το βράδυ της Πέμπτης, δύο μήνες μετά την αποφυλάκιση του. 

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ, στο ερώτημα «τι θα ψήφιζε σήμερα», απάντησε πως θα ψήφιζε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορείς να υποστηρίξεις αυτή τη στιγμή. 

Έκανε λόγο για «αναμασημένο» πολιτικό σύστημα, εκτιμώντας ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να εμπνεύσει τους πολίτες.

Ο κ.Τσοχατζόπουλος τάχθηκε υπέρ μίας «νέας αριστεράς».

Όπως μεταδώσαμε την Τετάρτη στο star.gr, ο πρώην υπουργός επέμεινε ότι δεν έβαλε ποτέ «το δάχτυλο στο μέλι», ούτε δωροδοκήθηκε, ενώ έκανε λόγο για κοινά συμφέροντα των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου εναντίον του.

Ανέφερε επίσης ότι η ζωή του δεν ήταν πολυδάπανη, ενώ επεσήμανε ότι το πρώτο δικαστήριο από το οποίο καταδικάστηκε, ήταν στημένο.

Δείτε επίσης: Τσοχατζόπουλος: Ούτε το χέρι στο μέλι έβαλα, ούτε δωροδοκήθηκα – Το «έγκλημά» μου ήταν ότι αγόρασα όπλα από τους Ρώσους

Σε άλλο σημείο ο κ.Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε στον Κορυδαλλό και στις συνθήκες της φυλακής.  «Οι συνθήκες στις φυλακές μας, στον Κορυδαλλό που βρέθηκα, είναι απαράδεκτες. Χρίζουν συνολικής αναμόρφωσης. Η αντίληψη για το τι είναι φυλακή, δείχνει ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι αναχρονιστική και προβληματική. Οι φτωχοί μαζικά δέχονται ποινές. Είναι τρομακτικά τα πράγματα που άκουσα όσον αφορά στις ποινές που έπεφταν σαν στραγάλια», είπε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας πως –σε αντίθεση με όσα λέγονταν- ο ίδιος δεν βρέθηκε σε ωραίο κελί. 

Από τα υπουργεία στη φυλακή 

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι Έλληνας πολιτικός μηχανικός και πρώην πολιτικός. Υπήρξε για πολλά χρόνια βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ με συνεχείς παρουσίες σε κυβερνήσεις από το 1981 μέχρι και το 2004, ενώ το 1996 έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του πρωθυπουργού, ύστερα από την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου. Στις 11 Απριλίου 2012 συνελήφθη με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και στις 7 Οκτωβρίου 2013 καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών. Στις 4 Μαΐου 2017 αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους. Στις 20 Ιουνίου 2017, ο Άκης Τσοχατζόπουλος με γραπτή δήλωσή του επέμεινε ότι η δίωξή του είναι «καθαρά πολιτική» και ανέφερε ότι θα το αποδείξει «με στοιχεία πέραν πάσης αμφισβήτησης», κατηγορώντας τους Γιώργο Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη ότι «σε συνεργασία με ελληνικές και ξένες υπηρεσίες, παρέδωσαν την χώρα στους ξένους και στους δανειστές». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top