Κικίλιας: «Ο κ. Τσίπρας χωρίς κανένα σχέδιο για τη χώρα... ΑΥΤΟΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ στο ζήτημα του χρέους»

«Η ΝΔ έχει την δική της ολοκληρωμένη πρόταση για την ρύθμιση του χρέους που θα μπορούσε να είναι εθνική θέση» είπε

Με επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, λέγοντας ότι από την χθεσινή του εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο «αποδεικνύεται ότι δεν είχε και δεν έχει ούτε στρατηγική, ούτε σχέδιο. Αλλάζει διαρκώς θέσεις».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «δεν υπάρχει ενημέρωση του ελληνικού λαού για το χρέος. Ο λαός και οι βουλευτές είναι στο σκοτάδι. Δεν υπάρχει καθαρή θέση της κυβέρνησης για το χρέος. Ο κ. Τσίπρας αυτοεγκλωβίστηκε στο θέμα του χρέους, καθυστέρησε την διαπραγμάτευση και φόρτωσε όλο τον ελληνικό λαό με νέα μέτρα λιτότητας. Η καθυστέρηση στην διαπραγμάτευση έχει συνέπεια να είμαστε εκτός του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης».

Υπογράμμισε ότι χωρίς να έχει πετύχει τους στόχους της, η κυβέρνηση έχει φέρει τέταρτο, αχρείαστο μνημόνιο  και υποστήριξε ακόμη ότι «δεν μπορεί να υπάρξει λύση στην οικονομία με τα θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα» που δέχθηκε η κυβέρνηση. «Η ΝΔ έχει την δική της ολοκληρωμένη πρόταση για την ρύθμιση του χρέους που θα μπορούσε να είναι εθνική θέση» είπε.

Για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση είπε ότι «ο κ. Τσίπρας θα πάρει ότι του δώσουν για να κρατηθεί στην καρέκλα του πρωθυπουργού. Όμως οι έκτακτες καταστάσεις και τα προβλήματα των πολιτών απαιτούν σχέδιο σε όλους τους τομείς».

Το πρώτο μέλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η ασφάλεια των πολιτών, είπε ακόμη ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε ότι «γι’ αυτό βρέθηκε σήμερα στην Λέσβο. όπου συνομίλησε με πολίτες, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις. Σε λίγο θα είναι στο Αμύνταιο. Προχθές είχε στο επίκεντρο της δράσης του τα προβλήματα της εγκληματικότητας».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό είπε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι κλεισμένος στο Μαξίμου δίχως επαφή με τα προβλήματα και την πραγματικότητα των πολιτών. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα γιατί είναι εγκλωβισμένος στην ιδεοληψία και τις εσωκομματικές ισορροπίες».

Για την Παιδεία

Αναφέρθηκε όμως και στην Παιδεία λέγοντας ότι ο νόμος Τσίπρα-Γαβρόγλου φέρνει την Παιδεία πολλές δεκαετίες πίσω. «Τα Πανεπιστήμια, μετατρέπονται σε χώρους ανομίας και συνεχούς υποβάθμισης. Η κυβέρνηση αποτυγχάνει σε όλους τους στόχους που είχε θέσει» είπε.

Για το ευρωμπάσκετ

Ο κ. Κικίλιας έκανε αναφορά και στην επέτειο της κατάκτησης του ευρωμπάσκετ: «Σήμερα 30 χρόνια από την επική επιτυχία του ευρωμπάσκετ η ΝΔ ενθυμείται, τιμά και σέβεται το μεγάλο έπος που έκανε υπερήφανους και ένωσε όλους τους Έλληνες».

Για την γαλλική πρόταση που θα κατατεθεί στο Eurogroup

Ερωτηθείς για την γαλλική πρόταση που θα κατατεθεί στο Eurogroup, ανέφερε: «Η θέση επισήμως δεν έχει διατυπωθεί πουθενά, υπάρχει μόνο με διαρροές από τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο. Πριν από μερικές ημέρες όμως είχε άλλη θέση. Τι ισχύει; Όταν θα υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα από το Eurogroup θα τοποθετηθούμε».  Συνεχίζοντας είπε ότι υπάρχει σύγχυση στην κυβέρνηση: «Υπάρχουν διαρροές ότι ο ένας υπουργός αδειάζει τον άλλο, ότι επίκειται ανασχηματισμός, ότι αδειάζεται ο υπουργός Οικονομικών, όλα αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει συνέπεια και σοβαρότητα». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top