Το σύνθημα για την αλλαγή στάσης της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα του χρέους λίγα μόλις 24ωρα μετά το Eurogroup έδωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος είχε ανεβάσει προσωπικά τον πήχη των προσδοκιών.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως στρατηγικό στόχο την έξοδο στις αγορές το 2018 και είπε πως δεν αποκλείεται η Ελλάδα να αποδεχθεί την πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το χρέος.

«Ο στρατηγικός στόχος είναι να μπορέσει η χώρα με το πέρας του 3ου μνημονίου δηλαδή τον Αύγουστο του 2018, να δανείζεται από τις αγορές και κάτι τέτοιο είναι κοντά» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στο υπουργείο Ενέργειας.

«Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί είτε πάρουμε μια συμφωνία για το χρέος σαν αυτή που μας παρουσίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είτε με μια ακόμα καλύτερη που παλεύουμε να πάρουμε» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Η Ελλάδα έχει εξυγιάνει τα οικονομικά της»

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως οι επενδύσεις στην Ελλάδα δεν είναι πλέον υψηλού ρίσκου και τόνισε πως «παρά τις περιπέτειες που πέρασε -η χώρα- κρατήθηκε στον πυρήνα της ευρωζώνης, είναι μια χώρα που δεν έχει ελλείμματα, έχει εξυγιάνει τα οικονομικά της και δημιουργεί προϋποθέσεις για ένα πολύ καλό come back».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε δημοσκόπηση του γερμανικού Τύπου, η οποία καταγράφει στροφή στην κοινή γνώμη της Γερμανίας, όπου οι Έλληνες δεν αποτελούν πλέον τους «τεμπέληδες» που τους πληρώνουν.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «μετά τις 15 Ιουνίου θα είμαστε εδώ και θα βλέπουμε επαναλαμβανόμενες καλές ειδήσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα».

 

Tags: