Τσίπρας: «Στο Παρίσι έμεινα σε ξενοδοχείο και όχι στο σπίτι του Βολταίρου- Πόθεν έσχες τώρα»

Σε έντονο ύφος η δευτερολογία του Πρωθυπουργού- Τι είπε για το ταξίδι στο Παρίσι

«Κύριε Μητσοτάκη, η παρουσία σας ήταν το λιγότερο θλιβερή σήμερα. Είναι θλιβερό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όχι μόνο να προσπαθεί να υπεκφύγει στο κρίσιμο ερώτημα των ημερών για τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, αλλά να παρουσιάζει την εικόνα ενός μεμψίμοιρου που καιροφυλακτεί στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να αποτύχει» είπε αρχικά κατά τη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός, ενώ καθόλη τη διάρκεια αυτής, οι τόνοι ήταν έντονοι.

«Αθλιότητα η επίσκεψή σας στο Βερολίνο»

Aθλιότητα όμως καταλόγισε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και για την πρόσφατη παρουσία του στο Βερολίνο. «Ανεύθυνη τακτική, θα πάρει απαντήσεις ο κ. Μητσοτάκης για την άθλια στάση του και εδώ και στο Βερολίνο πριν από λίγες μέρες» ανέφερε ο κ Τσίπρας συμπληρώνοντας ότι «4,5% πλεονάσματα είχατε υπογράψει εσείς και εμείς το κάναμε 3,5%».

«Αυτό που κάνατε με την παρουσία σας στο Βερολίνο, ήταν μια αθλιότητα. Είπατε θα φορέσετε την φανέλα της εθνικής Ελλάδος, αλλά βάλατε την φανέλα του ΔΝΤ και είπατε ότι η Ελλάδα έχει την ευθύνη για τις καθυστερήσεις» είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη και απαντώντας στις αιτιάσεις της Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης για το γεγονός ότι δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση, σημείωσε:

«Μας κατηγορείτε γιατί δεν κλείνουμε το 25% που απομένει, ενώ ξέρετε ότι αυτό έχει να κάνει με υπερβολικές απαιτήσεις που δεν δικαιολογούνται».

Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι βρίσκεται σε πραγματικό στρατηγικό αδιέξοδο και ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο Βερολίνο και δημιούργησε ένα κλίμα αρνητικό σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, ακούγονται φωνές από τα έδρανα.

«Αν καταλογίζετε στον Τσακαλώτο ότι είναι γκαντέμης και έχασε ο ΠΑΟΚ με 3-0 τότε θα συμφωνήσω μαζί σας»

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προέκυψαν από το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών ήταν χθες στο γήπεδο στην Τούμπα και παρακολούθησε τον αγώνα του ΠΑΟΚ, ο Πρωθυπουργός σχολίασε πως έχει κάθε δικαίωμα ένας άνθρωπος που είναι συνεχώς σε ένταση, να παρακολουθήσει έναν αγώνα. «Αφήσατε και άθλια υπονοούμενα, διότι βρέθηκε στη θέση των επισήμων και παρακολούθησε τον αγώνα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τι έχετε να πείτε; Εκτός αν έχετε να του καταλογίσετε ότι είναι γκαντέμης και έχασε ο ΠΑΟΚ με 3-0 τότε θα συμφωνήσω μαζί σας»

«Καταθέστε πρόταση μομφής, να δείτε πόσο ενωμένοι είμαστε»

«Δεν θα μιλούσα για αθλιότητα εάν δεν άκουγα τον εκπρόσωπο Τύπου σας, ότι εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου θα καταθέσουμε πρόταση μομφής. Καταθέστε την. Θα δείτε πόσο ενωμένοι είμαστε και πόσο αποφασισμένοι είμαστε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια» συνέχισε, σε υψηλούς τόνους.

«Ψάχνετε με αγωνία να βρείτε στοιχεία που να δείχνουν ότι δεν πάει καλά η οικονομία», είπε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον αρχηγό της ΝΔ και τον κάλεσε να απαντήσει «ποια είναι η θέση της ΝΔ για τα μέτρα».

«Βγήκε ο αντιπρόεδρος σας στα τηλεπαράθυρα και είπε, εκλογές, γιατί ο στόχος είναι να πέσει η κυβέρνηση» πρόσθεσε και σημείωσε ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει δημόσια ότι «εμείς αυτά και άλλα τόσα μέτρα θα παίρναμε για να κλείσει η αξιολόγηση».

«Εγώ έμεινα σε ξενοδοχείο στο Παρίσι και όχι στο σπίτι του Βολταίρου. Καταθέστε το πόθεν έσχες σας»

Ατυχή έμπνευση του κ. Μητσοτάκη τα όσα ειπώθηκαν για το ταξίδι στο Παρίσι. «Αν αυτό το έκανε ο Σαμαράς θα ήταν καλό, αν το κάνω εγώ είναι γιατί πάω βόλτα τα παιδιά μου στην Ντίσνεϊλαντ που διαψεύστηκε παταγωδώς και δεν υπήρχε τίποτα να κρύψουμε. Αλλάξατε το τροπάρι. Ότι ήταν ύποπτες οι συναντήσεις. Για την συνάντηση με την Ρότσιλντ τι ύποπτο υπάρχει; Απόφαση του ΟΔΔΗΧ πριν πάω εγώ και μην μου ζητάτε να καταθέσω. Γιατί αν ζητήσω εγώ τα πόθεν έσχες θα νυχτώσουμε εδώ. Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσομπάνη» σημείωσε σε έντονο ύφος και πρόσθεσε:

«Για να βγει μια χώρα στις αγορές και φυσικά πρέπει να έχει σχήματα που γνωρίζουν πως θα γίνει αυτό. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν πάρει την Λαζάρ. Ήταν όμως η σύμβαση πιο ακριβή με αυτήν που διαπραγματευθήκαμε. Ο λόγος της συνάντησης ήταν να συζητήσουμε και να διαμορφώσουμε τους όρους εκείνους με τους οποίους η χώρα θα βγει με καλό επιτόκιο στις αγορές. Για να κλείσει η ιστορία σας το αντιγυρίζω. Εγώ έμεινα σε ξενοδοχείο στο Παρίσι και όχι στο σπίτι του Βολταίρου. Καταθέστε τώρα το πόθεν έσχες σας και όχι σε μένα κόλπα».

ΔΕΙΤΕ ακόμα: 

Μητσοτάκης: «Είστε Πρωθυπουργός ή είστε προβοκάτορας;»

Τσίπρας:«Προφανώς οι επικοινωνιολόγοι συνέστησαν στον κ.Μητσοτάκη να φέρει το θέμα του φόβου»

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Καταστρέφετε τη χώρα γιατί δεν μπορείτε να την κυβερνήσετε»

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top