Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Καταστρέφετε τη χώρα γιατί δεν μπορείτε να την κυβερνήσετε»

«Έχετε την αποκλειστική ευθύνη της διαπραγμάτευσης και των καθυστερήσεων. Δεν σας εμπόδισε το δικό μας αίτημα για εκλογές, έτσι δεν είναι;»

«Εσείς φέρατε πίσω το μαύρο σύννεφο της δραχμής», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε ότι η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει τον Φεβρουάριο του 2016 και πρόσθεσε ότι δεν έχει κλείσει ακόμα σήμερα.

«Έχετε βάλει τη χώρα σε ένα πολύ επικίνδυνο και κατηφορικό μονοπάτι, το πού θέλετε να την πάτε το γνωρίζετε μόνο εσείς», είπε χαρακτηριστικά. «Θα μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση τον Μάρτιο του 2017 ή και αυτός ο στόχος πήγε περίπατο;», διερωτήθηκε.

«Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ μας: εγώ μιλάω την ίδια γλώσσα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό και πρόσθεσε: «Η χώρα χρειάζεται μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα, το είπα δημόσια και κατ’ ιδίαν. Οποιαδήποτε αναφορά στη δραχμή πρέπει να τελειώνει, αυτή την δήλωση την έκανα και στο Βερολίνο να την ακούσουν όλοι. Την ίδια ώρα εσείς ακούγατε τον κοινοβουλευτικό σας εκπρόσωπος να ανοίγει θέμα δραχμής. Πάρτε θέση σήμερα και μαζέψτε τα στελέχη σας για το θέμα της δραχμής», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η καθυστέρηση έχει πολύ μεγάλο κόστος»

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση ο αρχηγός της ΝΔ είπε ότι «η καθυστέρηση έχει πολύ μεγάλο κόστος». «Μας ειρωνεύονται Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μας λένε ότι η αξιολόγηση δεν είναι σαν το κρασί», πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Ακόμα και αυτό που εσείς είπατε πολύ σοβαρό, το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης, βγαίνουν οι υπουργοί σας και λένε δεν πειράζει εάν δεν το πετύχουμε», πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι η κυβέρνηση υπονομεύει τις επενδύσεις.

Αναφερόμενος στην πρωτολογία του Πρωθυπουργού, ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε: «Όταν υπολείπεστε 15 μονάδες στις δημοσκοπήσεις, πρέπει να είστε πιο προσεκτικός, όταν κάνετε υποδείξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η ειρωνεία σας δεν θα σας βγάλει από το αδιέξοδο».

«Δεν με πείσατε ότι έχετε κάποιο σχέδιο για την παραβατικότητα»

Aκόμη, δήλωσε ότι δεν πείσθηκε από τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα ότι υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας. «Δεν με πείσατε ότι έχετε κάποιο σχέδιο για να αντιμετωπίσετε την έξαρση της μικρής και μεσαίας βίας που βιώνουν όλοι οι πολίτες σήμερα», τόνισε.

Όπως ανέφερε, «οι πολίτες αισθάνονται πολύ περισσότερο απροστάτευτοι και πολύ περισσότερο εκτεθειμένοι στη μικρή και μεσαία παραβατικότητα από ό,τι αισθάνονταν πριν δυο χρόνια».

Καρφί για Τσακαλώτο

«Όλη η ελληνική κοινωνία σήμερα ασχολείται με την πορεία της διαπραγμάτευσης. Φαντάζομαι όμως ότι ο πρώτος ο οποίος θα έπρεπε να ασχολείται με την πορεία της διαπραγμάτευσης είναι ο υπουργός των Οικονομικών σας οποίος βρήκε τον χρόνο χθες το βράδυ να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα σε σουίτα ποδοσφαιρικούς μεγαλοπαράγοντα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

«Καταστρέφετε τη χώρα γιατί δεν μπορείτε να την κυβερνήσετε»

«Σας ρωτώ ευθέως: Χρειάζονταν τα μέτρα τα οποία μας ζητάνε σήμερα, αν η αξιολόγηση έκλεινε τον Φεβρουάριο του 2016; Έχουμε κάνει το 1/3 από αυτά που χρειάζονται για να κλείσει η αξιολόγηση; Πόσες εκκρεμότητες τελικά υπάρχουν; Ισχύει ή δεν ισχύει η δήλωσή σας ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό; Από το Σεπτέμβριο μας το λέτε αυτό. Και αν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Ο κ.Χουλιαράκης είπε ότι καλύτερα χειρότερη συμφωνία τώρα, παρά καλύτερη μετά, και θέλω να το σχολιάσετε» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι:

«Σταθερά και επιμόνως η ΝΔ σας λέει κλείστε την αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσο πιο σύντομα γίνεται και μην διαστρεβλώνετε τις δηλώσεις των στελεχών μας».

Στη συνέχεια είπε: «Έχετε την αποκλειστική ευθύνη της διαπραγμάτευσης και των καθυστερήσεων. Δεν σας εμπόδισε το δικό μας αίτημα για εκλογές, έτσι δεν είναι;»

Στη συνέχεια είπε: «Έχετε την αποκλειστική ευθύνη της καθυστέρησης. Δεν σας εμπόδισε το δικό μας αίτημα για εκλογές, έτσι δεν είναι;»

Ο στόχος είναι ο ίδιος, πρόσθεσε«Μασάζ στην κοινοβουλευτική ομάδα ώστε να ψηφίσουν τα πρόσθετα μέτρα των 3,6 δις, τα οποία θα φέρετε εσείς και κανείς δεν μας ζητούσε πριν από 3 μήνες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όλα για την εξουσία. Καταστρέφετε τη χώρα γιατί δεν μπορείτε να την κυβερνήσετε. Όσο πιο γρήγορα φύγετε, τόσο καλύτερα θα είναι για τους Έλληνες πολίτες και το μέλλον της Ελλάδος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top