Βρυξέλλες: Να προστατευτούν τα δικαιώματα των 3 εκατ. πολιτών της ΕΕ που ζουν σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

Βρυξέλλες: Να προστατευτούν τα δικαιώματα των 3 εκατ. πολιτών της ΕΕ που ζουν σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο!

«Οι προοδευτικές κυβερνήσεις της Ευρώπης θα αγωνιστούν για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών της ΕΕ και των Βρετανών ως κορυφαία προτεραιότητα στις διαπραγματεύσεις για το Brexit», συμφώνησαν σήμερα οι ηγέτες του κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών που συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες, πριν από την έκτακτη Σύνοδο των 27.

Οι Σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκράτες πρωθυπουργοί και πρόεδροι από όλη την Ευρώπη συναντήθηκαν για να συμφωνήσουν κοινές θέσεις σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές διαπραγμάτευσης του Brexit, καθώς και άλλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ. Μεταξύ άλλων συμφώνησαν ότι η ΕΕ πρέπει πρωτίστως να προστατεύσει τα δικαιώματα των πολιτών της, συμπεριλαμβανομένων 3 εκατομμυρίων πολιτών της ΕΕ που ζουν σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο και πάνω από ένα εκατομμύριο Βρετανών σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Θα προωθήσουν επίσης «μια δίκαιη διευθέτηση για το νησί της Ιρλανδίας, αναγνωρίζοντας τα ζωτικά συμφέροντα τόσο της Βόρειας Ιρλανδίας όσο και της Ιρλανδικής Δημοκρατίας στη διατήρηση των συνόρων χωρίς τριβές και των στενών εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο εδαφών».

Θάνος Αθανασίου, Βρυξέλλες

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top