Όλες τις τελευταίες εξελίξεις από την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Κατερίνα Παναγοπούλου.

«Μετά από 5 μέρες συναντήσεων και αρκετό ξεσκόνισμα στοιχείων από τα τεχνικά κλιμάκια, είμαστε στο σημείο μηδέν και στους τρεις άξονες που τέθηκαν σήμερα Σάββατο. Τόσο στα μέτρα, όσο και το αφορολόγητο και τις συντάξεις, σε όλα είμαστε στο σημείο μηδέν», είπε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Παναγοπούλου.

Όπως τόνισε η ίδια, ειδικά για το αφορολόγητο η τρόικα θεωρεί ότι είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό των Ελλήνων που δεν πληρώνει κανένα φόρο. Στο θέμα των συντάξεων, οι θεσμοί λένε ότι ως δαπάνη το ποσοστό του ΑΕΠ είναι πολύ υψηλό το ποσό που πληρώνει το κράτος για αυτές. Και τέλος παραμένει το αίτημα του ΔΝΤ για μέτρα 2% του ΑΕΠ, δηλαδή για μέτρα 3,6 δις .

Όλα ανοιχτά παραμένουν και στο θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού, και για τις τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια.

«Όλα είναι στον αέρα, την Κυριακή η τρόικα θα συναντηθεί με την υπουργό Εργασίας κα Έφη Αχτσιόγλου για το θέμα των εργασιακών, ενώ νέα συνάντηση για τα δημοσιονομικά θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα», πρόσθεσε

Σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος φαίνεται ότι καλύπτεται το δημοσιονομικό κενό του 2018, ενώ παραμένει στον αέρα το δημοσιονομικό κενό του 2019.

Το οικονομικό επιτελείο και η τρόικα θα τα συζητήσουν ξανά, και όλα θα είναι πιο ξεκάθαρα το απόγευμα της Δευτέρας.
 

Tags: