Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο σχολίασε το Μέγαρο Μαξίμου την αναφορά της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Ντόρας Μπακογιάννη σε ποινικοποίηση του χασίματος χρόνου στη διαπραγμάτευση.

Το Γραφείο του Πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του επιτίθεται στην ηγετική ομάδα, όπως αναφέρει, της Ν.Δ., υποστηρίζοντας ότι «κουραστικά επαναλαμβάνει το ίδιο τροπάριο, ζητώντας να υπογράψει η κυβέρνηση ό,τι της ζητούν οι ακραίοι εκ των δανειστών, όσο εξωπραγματικά και αν είναι τα μέτρα, χωρίς κανέναν ενδοιασμό».

Αφού σημειώνει πως σήμερα πήρε τη σκυτάλη η κ. Μπακογιάννη, το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνει ότι «σε μια απέλπιδα προσπάθειά της προτείνει το τραγελαφικό "να ποινικοποιηθεί το χάσιμο χρόνου της διαπραγμάτευσης"».

Το Γραφείο του Πρωθυπουργό σχολιάζει πως θα ήταν επικίνδυνο, αν δεν ήταν τόσο φαιδρό και προσθέτει: «Είναι φανερό ότι δεν την ενδιαφέρουν τα νέα μέτρα που θα υποστούν οι Έλληνες πολίτες –δεν αφορούν ούτε αυτήν, ούτε τους φίλους της. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να υποβάλλει διαρκώς τα διαπιστευτήρια της Ν.Δ. προς τους θεσμούς, λίγο προτού ο κ. Μητσοτάκης συναντήσει την Άγκελα Μέρκελ και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών».

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η κ. Μπακογιάννη δικαιολογεί τον Σόιμπλε, στηρίζει το ΔΝΤ, βάλλει κατά των πολιτών, και ζητά εκλογές, αγνοεί ό,τι δεν συμβαδίζει με το αφήγημά της, όπως οι δηλώσεις των Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Μάρτιν Σούλτς και άλλων, οι οποίοι μόνο στην ελληνική κυβέρνηση δεν επιρρίπτουν τις ευθύνες των καθυστερήσεων της διαπραγμάτευσης.

Καταλήγοντας, σημειώνει πως «η κ. Μπακογιάννη θα περιμένει για πολύ καιρό τις εκλογές. Ευτυχώς γι’ αυτήν, θα έχει παρέα: τον κ. Μητσοτάκη και όσους τους τυφλώνει το αντιπολιτευτικό μένος».

Τα όσα είπε σε συνέντευξή της η Ντόρα Μπακογιάννη

«Εύχομαι και ελπίζω να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση παρά το ότι δεν βλέπω σταθερές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση» δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής και συμπληρώνει ότι «απαιτείται σοβαρότητα, αξιοπιστία και αίσθημα ευθύνης και όχι καουμποϊλίκια και τσαρλατανισμοί, γιατί στο τέλος το «μάρμαρο» το πληρώνουν οι πολίτες».

Η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ τόνισε ότι θα έπρεπε να έχει ποινικοποιηθεί το χάσιμο χρόνου στο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης και υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση με την πρακτική της ενθαρρύνει την άποψη ότι το ευρώ είναι βαρύ νόμισμα για την Ελλάδα». Αναφερόμενη στο σενάριο η κυβέρνηση να περιμένει τις γερμανικές εκλογές, σημειώνει ότι «η σύνθεση του νέου κοινοβουλίου στη Γερμανία θα είναι πιο πιεστική για τη χώρα και τα συμφέροντά μας» και εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός έχει τρεις επιλογές: ψήφιση νέων μέτρων, εκλογές ή παράταση της διαπραγμάτευσης και επανάληψη του καλοκαιριού του 2015.

 

Tags: