Σήμερα το ΚΡΙΣΙΜΟ Eurogroup στις Βρυξέλλες- Όλες οι λεπτομέρειες

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

Η μέρα για το πολυσυζητημένο Eurogroup, το οποίο θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ και θα τελειώσει στις 7 μ.μ  στις Βρυξέλλες, έφτασε.

Το θέμα της Ελλάδας, θα είναι το πρώτο από τα έξι θέματα που θα συζητηθούν σήμερα, αλλά η συζήτηση δεν θα κρατήσει πολύ, όπως εξηγεί ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου. Κι αυτό γιατί θα γίνει μια καταγραφή του τι συμβαίνει σήμερα και θα δοθεί εντολή για να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα.

Οι Ευρωπαίοι λένε ότι υπάρχει ελάχιστος χρόνος γι’ αυτή τη δουλειά, δηλαδή ως το επόμενο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου. Μετά ξεκινά ο εκλογικός κύκλος και δεν θα υπάρχουν κοινοβούλια για να πάρουν πολύπλοκες αποφάσεις.

O Θάνος Αθανασίου πρόσθεσε ακόμα πως οι Ευρωπαίοι αναμένουν το ΔΣ του ΔΝΤ να συζητήσει μία έκθεση για το ελληνικό χρέος. Έτσι το Ταμείο θα είναι σε θέση πολύ σύντομα να προτείνει πρόγραμμα στο ΔΣ του.

Οι συναντήσεις της ελληνικής πλευράς 

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του STAR, συναντήσεις με Ευρωπαίους εταίρους, ομολόγους του υπουργούς, κοινοτικούς αξιωματούχους και στελέχη των θεσμών που εποπτεύουν το ελληνικό πρόγραμμα αναμένεται να έχει ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, από κοινού με τον επικεφαλής του ελληνικού σώματος οικονομικών εμπειρογνωμόνων Γιώργο Χουλιαράκη.

Αντικείμενο των συναντήσεων είναι η επανεκκίνηση των συνομιλιών για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης του 3ου ελληνικού προγράμματος.

Ακολουθεί μαραθώνιος επαφών. Στις 13:00 έχουν συνάντηση με τους θεσμούς ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΣΜ, Κομισιόν.  Στις 14:30 θα συναντηθούν με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Παράλληλα, ο Πόλ Τόμσεν δήλωσε ασθένεια και δεν θα παραστεί, όπως ήταν προγραμματισμένο, στο σημερινό Eurogroup.

Δείτε τι είπε στο LIVE U

Δείτε επίσης: Συμφωνία με ΜΕΤΡΑ ως τις 20 Φεβρουαρίου ή ΧΑΟΣ

Συμφωνία Ε.Ε. –Ελλάδας- ΔΝΤ έως τις 20 Φεβρουαρίου βλέπει κοινοτικός αξιωματούχος

Τσίπρας: «Ούτε ΕΝΑ ευρώ επιπλέον μέτρα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top