Κυπριακό: ΑΥΤΟΣ είναι ο χάρτης που θα καταθέσει ο Αναστασιάδης

Το 1% είναι αυτό που τίθεται υπό συζήτηση για να υπάρξει συμφωνία σε χάρτη, δηλαδή 28,2%-29,2%

Κυπριακό: ΑΥΤΟΣ είναι ο χάρτης που θα καταθέσει ο Αναστασιάδης

Με βάση τα κριτήρια της ελληνοκυπριακής πλευράς αλλά και τους χάρτες που κατατέθηκαν στα σχέδια Ανάν 2-5, «o Πολίτης Κύπρου» παρουσιάζει τον πιθανό χάρτη, με τον οποίο θα παρουσιαστεί στη Γενεύη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Συγκεκριμένα, 92,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους είναι υπό διαπραγμάτευση για το κατά πόσο θα περιληφθούν στην ελληνοκυπριακή ή τουρκοκυπριακή διοίκηση. Το 1% όμως είναι αυτό που τίθεται υπό συζήτηση για να υπάρξει συμφωνία σε χάρτη, δηλαδή 28,2%-29,2%, αν λάβει κανείς υπόψη το σύνολο της έκτασης της Κύπρου σε τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Με βάση τα κριτήρια που έχει θέσει η ελληνοκυπριακή πλευρά για το εδαφικό και τα οποία περιλαμβάνουν δικαίωμα επιστροφής σε 100.000 πρόσφυγες, επέκταση των ακτογραμμών υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, επιστροφή εδαφών που είχαν ψηλή συγκέντρωση πληθυσμού πριν το 1974 και εδάφη που έχουν ιστορική, αρχαιολογική ή θρησκευτική σημασία, αλλά και με βάση τους χάρτες που ετοιμάστηκαν στα σχέδια Ανάν 2 και 5, ένας πιθανός χάρτης τον οποίο μπορεί η Ε/κ πλευρά να καταθέσει ως αρχή για διαπραγμάτευση είναι ο ακόλουθος, τον οποίο αυτοσχέδια ετοίμασε η εφημερίδα.

Ο χάρτης αυτός, θα τεθεί υπό διαπραγμάτευση και άρα, δεν μπορεί να θεωρείται ως ο χάρτης της συμφωνίας.

Από την πλευρά της, η τουρκοκυπριακή πλευρά αναμένεται να ετοιμάσει χάρτη, ο οποίος να κινείται στο μάξιμουμ, δηλαδή 29,2%. Η διαπραγμάτευση, αναμένεται ότι θα βρει μέση λύση ανάμεσα στο 28,5% - 28,7% για να είναι η λύση αποδεκτή. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top