Λάμπρος Βακιάρος: Ο νικητής του MasterChef αποκαλύπτεται στο star.gr- «Θέλω να εντυπωσιάσω την Μενεγάκη με τη μαγειρική μου»

Γνωρίστε καλύτερα τον παίκτη που κέρδισε το έπαθλο των 50.000 ευρώ στο παιχνίδι μαγειρικής του Star

Λάμπρος Βακιάρος: Θέλω να εντυπωσιάσω την Μενεγάκη

Βάζει υψηλούς στόχους, δουλεύει σκληρά για να τους πετυχαίνει, πιστεύει στο ομαδικό πνεύμα, αγαπάει τα ταξίδια, φροντίζει τις γυναίκες και τελευταία έχει υιοθετήσει την εξής ατάκα: «Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται».

Αυτός είναι ο νικητής του MasterChef, Λάμπρος Βακιάρος, ο οποίος, μετά από πολλές και δύσκολες δοκιμασίες, κατάφερε να ξεχωρίσει, κερδίζοντας το έπαθλο των 50.000 ευρώ!

Λίγες ημέρες μετά τον τελικό του παιχνιδιού μαγειρικής του Star που προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία σε περισσότερες από 40 χώρες, ο 25χρονος «ΜasterChef» απαντάει στις ερωτήσεις του star.gr προκειμένου να τον γνωρίσουμε καλύτερα.

Πώς η κουζίνα έγινε η δική του… Disneyland; Γιατί θα ήθελε να μαγειρέψει στην Ελένη Μενεγάκη;  Η εκπομπή στην τηλεόραση και οι γυναίκες που τον "ρίχνουν"! Αυτά και άλλα πολλά... παρακάτω! 

1) Είχες δηλώσει ότι στόχος σου ήταν ο τελικός και τελικά κατάφερες να είσαι ο μεγάλος νικητής του MasterChef. Πίστευες βαθιά μέσα σου ότι θα κερδίσεις εσύ το παιχνίδι μαγειρικής του Star;

Έχω μάθει από μικρός να βάζω στόχους και μάλιστα υψηλούς. Από τη στιγμή που επιλέχθηκα στον διαγωνισμό, ο στόχος μου ήταν να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ σε αυτόν. Ήξερα ότι ήταν πολύ λεπτή η γραμμή του να φύγεις από το παιχνίδι, γιατί είναι εύκολο να έχεις μια «στραβή» μαγειρικά μέρα, αλλά αυτό που κοιτούσα πριν από κάθε δοκιμασία ήταν να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος. Αν ρωτήσετε τους συμπαίκτες μου θα σας πουν ότι έκανα βόλτες μόνος μου με ακουστικά στα αφτιά και διάβαζα τις σημειώσεις στο μπλοκάκι μου. Δεν ξέρω αν πίστευα ότι θα είμαι ο νικητής. Στη ζωή μου πιστεύω ότι: «Είναι καλύτερο να στοχεύσεις ψηλά και να αποτύχεις παρά να στοχεύσεις χαμηλά και να τα καταφέρεις». Το αποτέλεσμα πάντως δεν το άφησα στην τύχη του, δούλεψα τρεις μήνες με συγκέντρωση και πάντα με γνώμονα την αγάπη μου για τη μαγειρική.

2) Το έπαθλο των 50.000 ευρώ πώς σκοπεύεις να το αξιοποιήσεις;

Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα. Το έπαθλο των 50.000 ευρώ είναι μια μεγάλη ανταμοιβή για τους κόπους του παρελθόντος. Γιατί για να φτάσω μέχρι εδώ έχω δουλέψει σκληρά για πολλά χρόνια, πολλές φορές και χωρίς χρήματα.  Αλλά αυτό που συνειδητοποιώ κάθε μέρα και περισσότερο είναι ότι, οι κόποι κάποια στιγμή ανταμείβονται. Σίγουρο είναι ότι δεν θα τα σπαταλήσω στα μπουζούκια (γέλια) και θα κοιτάξω να τα επενδύσω με όφελος την εξέλιξή μου.

3) Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου; Πριν μπεις στο παιχνίδι ήσουν έτοιμος να φύγεις ξανά για το εξωτερικό. Η σκέψη αυτή υπάρχει ακόμα στο μυαλό σου;

Ακόμα και πριν μπω στο παιχνίδι είχα αρκετά σχέδια στο μυαλό μου αλλά ειδικά τώρα αυτά μεγάλωσαν. Δέχομαι προτάσεις σιγά σιγά αλλά προτεραιότητά μου είναι το κανάλι που με ανέδειξε.  Από εκεί και πέρα από τα επόμενά μου σχέδια είναι να βρω καλούς συνεργάτες με όρεξη και όραμα να φτιάξουμε μια βάση και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με τα όνειρά μας. Έχω ιδέες και για το digital και στο επιχειρηματικό κομμάτι αλλά και στο τηλεοπτικό κομμάτι. Όρεξη να υπάρχει ιδέες έχουμε αρκετές. «Team work makes the dream work». Γενικά λατρεύω τα ταξίδια στο εξωτερικό γιατί μου «ανοίγουν το μυαλό» και για εμένα είναι σαν ένα τεράστιο «update» ειδικά μαγειρικά. Για την ώρα δεν σκέφτομαι να φύγω άμεσα, αλλά θα με ενδιέφερε στο μέλλον να δραστηριοποιηθώ και στο εξωτερικό.

4) Το MasterChef σου προσέφερε μεγάλη δημοσιότητα. Θα ήθελες να ασχοληθείς με την τηλεόραση, κάνοντας κάποια εκπομπή μαγειρικής;

Μπορώ να πω ότι το συνειδητοποίησα (τη δημοσιότητα) όταν ξύπνησα τη Δευτέρα μετά τον τελικό και είδα τι γινόταν στις σελίδες μου στα social media. Ναι η τηλεόραση είναι μέσα στους βασικούς μου στόχους,  με εκπομπή μαγειρικής αλλά και με εκπομπή «μαγειρικού ενδιαφέροντος». Αλλά πάντα μου αρέσει αυτό που κάνω να έχει προσωπικότητα και να διαφοροποιείται, οπότε θέλω να το μελετήσω καλά και να μην κάνω βιαστικές κινήσεις. Ό,τι και να γίνει πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα χαθώ από το digital.  Έχω ήδη στήσει ένα δικό μου site με τίτλο «γιατί μένω πεινασμένος». Στόχος μου είναι να το εξελίξω με διατροφικές λύσεις και συμβουλές με κύριο αντικείμενο το πως μπορείς να κάνεις δελεαστικό και πραγματικά νόστιμο το πιο υγιεινό φαγητό. Παλαιότερα είχα γράψει ένα άρθρο «Γιατί η προσπάθεια σου για δίαιτα πηγαίνει στράφι κάθε μα κάθε φορά και τι μπορείς να κάνεις για αυτό».

5) Ποιον παίκτη από το MasterChef «φοβόσουν» περισσότερο μέσα στο παιχνίδι;

Υπήρχαν αρκετοί δυνατοί παίκτες στον διαγωνισμό. Αλλά όσο και να σας φαίνεται περίεργο δεν μπήκα ποτέ στην διαδικασία να κοιτάω τι κάνουν οι άλλοι γιατί αυτό με αποσυντόνιζε από τον στόχο μου. Είχα επίγνωση και αντίληψη για το ποιός μπορούσε να κάνει τι, αλλά ως εκεί. Πάντως φάνηκε από όλη την πορεία στον διαγωνισμό ότι ο Παπαπαναγιώτου ήταν ίσως ο πιο δυνατός σε ένα γενικό πακέτο ικανοτήτων. Αλλά θα θυμάμαι πάντα την κουβέντα ενός φίλου που εκτιμώ πολύ: «Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται».

6) Ποια ήταν η πιο δύσκολη δοκιμασία στο MasterChef;

Με τα ακουστικά χωρίς δεύτερη σκέψη! Μεγάλος εφιάλτης εκείνη η μέρα. Βέβαια, ναι μεν η πιο δύσκολη, αλλά από την άλλη η πιο ενδιαφέρουσα. Λατρεύω τις προκλήσεις και αυτή ήταν μια από τις μεγαλύτερες και δυσκολότερες σε όλο το παιχνίδι. Δεν θα την ξεχάσω ποτέ!

7) Δήλωσες ότι ήταν τιμή σου που συνεργάστηκες με τους τρεις σεφ του MasterChef. Τι θα κρατούσες από τον καθένα;

Από τον κύριο Σκαρμούτσο, πόσο σημαντικό είναι να μπορείς να δεις την προοπτική σε έναν άνθρωπο και να είσαι ηγέτης. Από τον κύριο Ιωαννίδη, πως η σοβαρότητα και η πειθαρχία είναι η αρχή και το τέλος σε έναν μάγειρα και από τον κύριο Κοντιζά, το πώς μπορείς αν αγαπάς πραγματικά αυτό που κάνεις να το φτάσεις στην κορυφή.

8) Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την μαγειρική;

Όταν ήμουν περίπου 4-5, χρόνων τα καλοκαίρια μου τα περνούσα σ’ ένα ξενοδοχείο στην Σάμο.  Εκεί τρύπωνα στις κουζίνες και νόμιζα ότι έμπαινα στην Disneyland. Νομίζω ότι από εκεί μου μπήκε το ερέθισμα της μαγειρικής.

9) Ο έρωτας τελικά περνάει από το στομάχι;

Δεν ξέρω αν όντως περνάει από το στομάχι αλλά εμένα όποιες μου μαγειρεύουν με ρίχνουν!

10) Η κοπέλα σου ποια συνταγή σου προτιμάει περισσότερο;

Πάντα τις φρόντιζα πολύ και προσπαθούσα να τις εντυπωσιάσω με ένα καλό γεύμα!

11) Ποιο πιάτο δεν θα βαρεθείς ποτέ;

Το αγαπημένο μου! Καψαλισμένα Nigiri με σολωμό.

12) Ποια διάσημη θα ήθελες να φάει από τα χέρια σου και τι θα της έφτιαχνες;

Πιστεύω η  Ελένη Μενεγάκη είναι η καταλληλότερη γιατί είναι μια γυναίκα με γούστο,  που σίγουρα έχει φάει από τα χέρια των καλύτερων μαγείρων και εγώ επειδή λατρεύω τις προκλήσεις θα ήθελα πολύ να την εντυπωσιάσω. Αυτά τώρα δεν τα ρωτάνε, sushi σίγουρα!

13) Θα έπαιρνες ξανά μέρος στο MasterChef;

Δεν ξέρω αν το είδα μόνο εγώ έτσι, αλλά προσωπικά το MasterChef ήταν μια εμπειρία που δεν μπορεί  να την αγοράσει κάποιος με χρήματα. Ανεκτίμητης αξίας θα έλεγα.  Αν θα έπαιρνα μέρος; Εννοείται! Έχω δηλώσει ήδη, εύχομαι να με πάρουν! (γέλια). 

Της Στέλλας Αθανασάκη (sathanasaki@star.gr)

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top