Ο Κιμ κατέστρεψε τα πυρηνικά και λίγο μετά ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση μαζί του

Tι αναφέρει σε επιστολή του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ

Επιστολή με την οποία του γνωστοποιεί ότι η Σύνοδος της Σιγκαπούρης δε θα διεξαχθεί, έστειλε ο Τραμπ στον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, διαμηνύει στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας ότι η προγραμματισμένη τους συνάντηση στις 12 Ιουνίου ακυρώνεται καθώς η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι ακατάλληλη.

«Ανυπομονούσα να συναντηθώ εκεί μαζί σας» τονίζει ο Αμερικανός πρόεδρος στην επιστολή.

«Δυστυχώς, δεδομένης της απίστευτης οργής σας και της φανερής εχθρικότητας που επιδείξατε στην πιο πρόσφατη δήλωσή σας, νιώθω ότι είναι ακατάλληλο, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, να έχουμε αυτή τη συνάντηση που προγραμματιζόταν εδώ και καιρό» γράφει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογραμμίζει ότι «για το καλό των δύο πλευρών, όμως εις βάρος του υπόλοιπου κόσμου», η Σύνοδος της Σιγκαπούρης δεθα διεξαχθεί, ενώ στην ίδια επιστολή τονίζεται η «ισχύς» του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου.

«Αναφέρετε το πυρηνικό σας οπλοστάσιο, όμως το δικό μας είναι τόσο ογκώδες και ισχυρό που προσεύχομαι στον Θεό να μην χρειαστεί ποτέ να το χρησιμοποιήσουμε» γράφει ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους. 

 

Ωστόσο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αφήνει ανοιχτό και ένα «παραθυράκι» στις σχέσεις των δυο χωρών, λέγοντας στον Κιμ πως ανυπομονεί να τον συναντήσει «κάποια στιγμή».

Και όλα αυτά γίνονται αφότου έγινε γνωστό πως η Βόρεια Κορέα κατέστρεψε τουλάχιστον τρία από τα τούνελ με τα πυρηνικά της, όπως επίσης κτίρια  επιτήρησης των εργασιών του προγράμματος ανάπτυξης πυραύλων και άλλα κτίσματα που σχετίζονται με το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Η όλη διαδικασία «επιτηρήθηκε» από ξένους δημοσιογράφους οι οποίοι είχαν προσκληθεί από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, δεν υπήρξαν όμως ειδικοί στην καταστροφή πυρηνικών και χημικών όπλων, γεγονός που έχει ερμηνευτεί ως προσπάθεια της Πιονγκγιάνγκ να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top