Τον απέβαλαν από το σχολείο και επέστρεψε σκοτώνοντας 17 ανθρώπους

Σοκαρισμένες οι ΗΠΑ μετά από ένα ακόμα ξέσπασμα βίας στα σχολεία της χώρας

Μία αποβολή είναι σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ η αιτία για το νέο μακελειό που σημειώθηκε σε σχολείο της Φλόριντα με 17 νεκρούς.

Διαβάστε επίσης: Πυροβολισμοί σε Λύκειο στη Φλόριντα - Πολλοί νεκροί και δεκάδες τραυματίες (video)

Δράστης της επίθεσης αυτής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, κατά τις τελευταίες ώρες διδασκαλίας στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στην πόλη Πάρκλαντ, ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ, πρώην μαθητής του σχολείου, ο οποίος είχε αποβληθεί από το σχολείο λόγω κακής συμπεριφοράς.

Ο Κρουζ, γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1998 είχε γεμίσει τα social media του με μηνύματα μίσους, δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις του, όμως κανείς δεν είχε αποτανθεί στην αστυνομία για να προλάβει το κακό.

Την Τετάρτη ενεργοποίησε τον συναγερμό φωτιάς, ώστε να προκαλέσει το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό θυμάτων και όταν οι μαθητές έντρομοι βγήκαν από τις αίθουσές τους, φορώντας αντιασφυκιογόνα μάσκα και κρατώντας χειροβομβίδες, άνοιξε πυρ εναντίον τους. 

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα στο σχολείο, δύο μπροστά σε αυτό, ένας στον δρόμο, ενώ δύο τραυματίες υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο.

Ο νεαρός συνελήφθη λίγη ώρα μετά το μακελειό στην κοντινή κοινότητα Κόραλ Σπρινγκς και σύμφωνα με τον σερίφη της πόλης, σκόρπισε το θάνατο στο πρώην σχολείο του με ένα ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου AR-15, το οποίο, όπως είπε είναι πολύ εύκολο να αγοράσει ο οποιοσδήποτε στο μεγαλύτερο μέρος των ΗΠΑ.

Όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά ΜΜΕ είχε προβληματική συμπεριφορά και είχε νοσηλευτεί και σε ψυχιατρική κλινική.

Ανατριχίλα προκαλεί βίντεο που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, το οποίο ανέβασε την ώρα των πυροβολισμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένας από τους μαθητές που βρισκόταν στο σχολείο.

Οι ριπές από το όπλο και τα ουρλιαχτά μεταφέρουν τη φρίκη που έζησαν τα παιδιά, ενώ στο βίντεο διακρίνεται και κάποιος να κείτεται νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος.

«Όλη η τάξη κρύφτηκε μέσα σε μια μικρή ντουλάπα», δήλωσε στο CBS Miami μια μαθήτρια.

Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα, από δεκάδες μαθητές που έβγαιναν από το σχολείο με τα χέρια ψηλά και σταυρωμένα πίσω από το κεφάλι τους.

Οι σειρήνες από τα ασθενοφόρα έσκιζαν τον αέρα, ενώ περιπολικά και τεθωρακισμένα της αστυνομίας κατέκλυσαν το σημείο.

Πρόκειται για την 291η επίθεση ενόπλου μέσα σε σχολείο από τις αρχές του 2013, και η 18η από την αρχή της χρονιάς, αριθμοί που συγκλονίζουν και επαναφέρουν επιτακτικά το ζήτημα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των  θυμάτων.

«Οι προσευχές και τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες του φρικτού συμβάντος στη Φλόριντα. Κανένα παιδί, καθηγητής ή κάποιος άλλος δεν θα πρέπει να αισθάνεται μη ασφαλής σε αμερικανικό σχολείο», έγραψε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top