Παγκόσμιος συναγερμός! Ο πύραυλος που εκτόξευσε η Β. Κορεά μπορεί να πλήξει ακόμα και τις ΗΠΑ

«Θα το τακτοποιήσουμε» απαντά ο Τραμπ - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20:58

Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατεί η διεθνής διπλωματία με τον εφιάλτη μιας πυρηνικής επίθεσης να είναι ορατός, μετά και από τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα την Τρίτη.

Μάλιστα τα ξημερώματα της Τετάρτης η Πιονγιάνγκ με ανακοίνωσή της τόνισε ότι ο πύραυλος που δοκίμασε μπορεί να πλήξει το σύνολο της αμερικανικής ηπείρου.

Πρόκειται για έναν πύραυλο Hwasong-15 , τον ισχυρότερο βαλλιστικό πύραυλο που έχει κατασκευαστεί στη Βόρεια Κορέα, όπως ισχυρίζεται το καθεστώς.

«Με αυτή την δοκιμή η Βόρεια Κορέα πέτυχε τον στόχο της, δηλαδή να γίνει πυρηνική δύναμη», τονίζεται στην ανακοίνωση, η οποία μεταδόθηκε από το κρατικό κανάλι.

Μάλιστα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το πυραυλικό πρόγραμμα της χώρας δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, αρκεί να μην ανακατεύεται με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πιονγιάνγκ.

Σύμφωνα με το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο πύραυλος έφτασε σε ύψος τα 4.4475 χλμ. και διένυσε μια απόσταση 950χλμ. σε μια πτήση διάρκειας 53 λεπτών.

Κατακραυγή από τον ΟΗΕ

Έντονη ήταν η αντίδραση του Γ.Γ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος καταδίκασε τη νέα πυραυλική δοκιμή και απαίτησε η Βόρεια Κορέα να «απόσχει από περαιτέρω αποσταθεροποιητικές ενέργειες».

«Η νέα δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου αποτελεί κατάφωρη παραβίαση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο συγκλήθηκε εκτάκτως και θα συνεδριάσει εντός της ημέρας, ενώ επιδεικνύει την απόλυτη περιφρόνηση της Βόρειας Κορέας έναντι της διεθνούς κοινότητας», πρόσθεσε ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Ντόναλντ Τραμπ: «Θα το τακτοποιήσουμε»

«Θα το τακτοποιήσουμε», ήταν τα λόγια του Ντόναλντ Τραμπ στην είδηση για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, προσθέτοντας ότι είναι μια κατάσταση που «θα αντιμετωπίσουμε».

Όπως είπε, η νέα πρόκληση από την πλευρά της Βόρειας Κορέας «δεν αλλάζει την προσέγγιση των ΗΠΑ στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας πάλι, Τζιμ Μάτις, τόνισε ότι ο νέος πύραυλος που εκτοξεύθηκε έφτασε στο μεγαλύτερο ύψος όλων των προηγούμενων πυραύλων, και χαρακτήρισε τη Βόρεια Κορέα «μια απειλή για τον κόσμο».

Τη στιγμή της εκτόξευσης ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν σε επίσκεψη στο Κογκρέσο και ενημερώθηκε την ώρα που ο πύραυλος βρισκόταν στον αέρα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top