Ο Πουτζδεμόν δεν εγκατέλειψε την Ισπανία και δεν σκοπεύει να κρυφτεί στο Βέλγιο

Τι διαμηνύει ο δικηγόρος του – Συνέντευξη Τύπου θα δώσει ο καθαιρεθείς Πρόεδρος

Συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, στις 12:30 τοπική ώρα (13:30 ώρα Ελλάδας) θα παραχωρήσει ο Κάρλες Πουτζδεμόν, ο οποίος σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Πολ Μπέκερτ, κατέφυγε εκεί διότι είναι η «πρωτεύουσα της Ευρώπης» και «ένα βήμα από το οποίο μπορεί να απευθυνθεί προς τον κόσμο».

Όπως δήλωσε ο Πολ Μπέκερτ (βέλγος δικηγόρος ειδικευμένος σε θέματα ασύλου, τις υπηρεσίες του οποίου εξασφάλισε ο αυτονομιστής ηγέτης μόλις κατέφυγε στο Βέλγιο), ο Κάρλες Πουτζδεμόν «δεν εγκατέλειψε την Ισπανία ούτε σκοπεύει να κρυφτεί στο Βέλγιο».

Παράλληλα, μιλώντας σε ολλανδόφωνο ραδιόφωνο, ο Μπέκερτ αναφέρθηκε και στο θέμα της κατάθεσης αίτησης ασύλου από τον Πουτζδεμόν, λέγοντας:

«Δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει. Έχουμε στη διάθεσή μας πολύ χρόνο για να αποφασίσουμε. Θα δούμε τι θα κάνουμε τις επόμενες εβδομάδες».

Μάλιστα δεν απέκλεισε να αναλάβει τις υποθέσεις  και άλλων μελών της αυτονομιστικής καταλανικής κυβέρνησης, καθώς έχει εργαστεί ως δικηγόρος σε υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα τελευταία 40 χρόνια.

Στη συνέχεια, ο βέλγος δικηγόρος είπε πως «γνωρίζω την ισπανική αντίδραση πολύ καλά. Γνωρίζω την ψυχολογία και τη νοοτροπία τους», τονίζοντας πως ο καθαιρεθείς ηγέτης της Καταλονίας, κατέφυγε στις Βρυξέλλες διότι είναι «η πρωτεύουσα της Ευρώπης» και ένα βήμα από το οποίο μπορεί να απευθυνθεί προς τον κόσμο.

Τέλος, κατηγόρησε τη Μαδρίτη για κατάχρηση των δικαστικών διαδικασιών για πολιτικούς σκοπούς- αναφερόμενος  στην άρνηση της ισπανικής κυβέρνησης να επιτρέψει το δημοψήφισμα της Καταλονίας και στην άσκηση δίωξης κατά των μελών της αυτονομιστικής ηγεσίας για στάση και αποσχιστική δράση.

Να σημειώσουμε πάντως, πως το γεγονός ότι ο Πουτζδεμόν κατέφυγε στο Βέλγιο, έχει προκαλέσει προκαλεί εσωτερικές πολιτικές εντάσεις με την αντιπολίτευση να κατηγορεί τον Φιλελεύθερο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ ότι είναι όμηρος του εθνικιστικού κόμματος της ολλανδόφωνης Φλανδρας που συμμετέχει στην κυβερνητική πλειοψηφία και εμμέσως έχει ταχθεί υπέρ της απόσχισης της Καταλονίας από την Ισπανία, όπως άλλωστε και της Φλάνδρας από το Βέλγιο.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΡΛΕΣ ΠΟΥΤΖΔΕΜΟΝ, ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΩΣ «ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ» ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top