Όλο και περισσότερο έδαφος χάνει το Ισλαμικό Κράτος

Οι επιθέσεις εναντίον του είναι πολλές

Όλο και περισσότερο έδαφος χάνει το Ισλαμικό Κράτος

Όλο και περισσότερο υποχωρούν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, συγκριτικά με τις περιοχές που κατέλαβαν το 2014.

Το Σάββατο, συριακές δυνάμεις έδιωξαν τους τζιχαντιστές από μια πόλη της επαρχίας Χομς, λίγες μέρες μετά την ανακατάληψη της Ράκκας.

Το πρακτορείο SANA μετέδωσε ότι «μονάδες του συριακού στρατού σε συνεργασία με συμμαχικές δυνάμεις αποκατέστησαν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην πόλη αλ Καριατάιν, εξοβελίζοντας τους τρομοκράτες του Ντάες».

Τους τελευταίους μήνες, το Ισλαμικό Κράτος υπέστη σοβαρές ήττες, τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ. Εκδιώχτηκε, μάλιστα, από το προπύργιό του, τη Ράκκα, ενώ βλέπει το «χαλιφάτο» του να καταρρέει σταδιακά.

Αν και ελέγχει ακόμα μερικές περιοχές στη Συρία, η τζιχαντιστική οργάνωση έρχεται αντιμέτωπη με διαρκείς εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.

Η σημαντικότερη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποιείται πλέον στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, την οποία χωρίζει στα δύο ο Ευφράτης. Εκεί, οι έφοδοι είναι χωριστές. Από τη μία, δυνάμεις του καθεστώτος, παρέα με τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία, κι από την άλλη η αραβοκουρδική συμμαχία «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις», με την υποστήριξη των ΗΠΑ, κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη για την οργάνωση.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top