Χωρίς προηγούμενο ο τυφώνας «Ίρμα»- Θα πλήξει την Κούβα και στη συνέχεια τις ΗΠΑ

Εικόνες βιβλικής καταστροφής – 12 νεκροί

Η Ίρμα, «ο πιο ισχυρός τυφώνας όλων των εποχών στον Ατλαντικό» όπως τον χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες, συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του καθώς αυτή την στιγμή πλήττει την Καραϊβική, αλλά από σήμερα το βράδυ ή το πρωί του Σαββάτου προβλέπεται ότι θα πλήξει την Κούβα και στη συνέχεια την Αμερική όπου θα «χτυπήσει» αρχικά την Φλόριντα, έπειτα την Τζόρτζια και μετά τη Νότια Καρολίνα.

Ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (FEMA) των ΗΠΑ, Μπροκ Λονγκ, επιβεβαίωσε πως μόλις ο τυφώνας φτάσει στις ακτές της Φλόριντας, «θα είναι πραγματικά καταστροφικός».

Για τον λόγο αυτό, έχουν εκδοθεί διαταγές υποχρεωτικής απομάκρυνσης σε παραλιακές περιοχές της Φλόριντας και τμήματα της Πολιτείας Τζόρτζια.

 

 

We're using our unique vantage point in space to provide observations and data of Hurricane Irma. Satellite imagery from our Aqua satellite and the Suomi NPP satellite have provided different data on the still Category 5 Hurricane Irma as it headed for the Turks and Caicos Islands. We continue to provide satellite imagery for Irma, tracking its trajectory, force and precipitation to inform forecasters at the National Hurricane Center. As the category 5 storm approaches the Bahamas and Florida in the coming days, it will be passing over waters that are warmer than 30 degrees Celsius (86 degrees Fahrenheit)—hot enough to sustain a category 5 storm. Warm oceans, along with low wind shear, are two key ingredients that fuel and sustain hurricanes. Learn more at www.nasa.gov/hurricane For information on making preparations for Hurricanes, visit the FEMA website at: ready.gov/hurricanes Credit: NASA #nasa #space #earth #hurricane #hurricaneirma #irma #rain #wind #safety #satellite #storm #science

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NASA (@nasa) στις

 

Ακόμα πιο ανησυχητικό, είναι ότι η «Ίρμα» ενδέχεται να συνεχίσει να κατατάσσεται στην κατηγορία 5 έως ακόμη και το Σάββατο.

Άλλοι δυο κυκλώνες-Ο Χοσέ ενισχύθηκε στην κατηγορία 3

 

Την Παρασκευή και το Σάββατο άλλος ένας κυκλώνας, ο Χοσέ, αναμένεται να περάσει περίπου 300 χλμ. βορειοανατολικά του Αγίου Μαρτίνου.

Ο κυκλώνας Χοσέ, 950 χιλιόμετρα ανατολικά από τις Μικρές Αντίλλες, ενισχύθηκε στην κατηγορία 3 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον με ανέμους 195 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το NHC.

ENTYΠΩΣΙΑΚΗ ΦΩΤΟ: Τρεις τυφώνες σε ένα στιγμιότυπο

Ένας τρίτος κυκλώνας, ο Κάτια, απειλεί περιοχές του Μεξικού που βρέχονται από τον Ατλαντικό και ενδέχεται να επηρεάσει πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους στην Πολιτεία της Βερακρούς.

ΒΙΒΛΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΛΩΝ – 12 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

 

Το «χωρίς προηγούμενο» ακραίο φαινόμενο, έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στα νησιά των Αντιλλών, με τον απολογισμό να μην είναι ακόμη οριστικός.

Κατά τα επίσημα στοιχεία των κυβερνήσεων των χωρών και των περιοχών που επλήγησαν, ο μέχρι στιγμής απολογισμός ανέρχεται σε 12 νεκρούς, μετά την ανακοίνωση τεσσάρων νέων θανάτων στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους και δύο στο Πουέρτο Ρίκο. Ο Ερυθρός Σταυρός είχε λίγη ώρα νωρίτερα κάνει λόγο για δέκα θανάτους και 1,2 εκατομμύρια πληγέντες από τον κυκλώνα συνολικά.

Οι απώλειες και οι ζημιές ενδέχεται να ξεπεράσουν σε αξία τα 120 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ, στις Αντίλλες και στην Καραϊβική, σύμφωνα με προβλέψεις της εταιρείας Enki Research.

Οι άνεμοι 295 χιλιομέτρων την ώρα, ισοπέδωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Πρώτο «θύμα» ήταν η νήσος Μπαρμπούντα, στη συνέχεια πέρασε από τον Άγιο Βαρθολομαίο και τον Άγιο Μαρτίνο, τις Παρθένες Νήσους, το Πουέρτο Ρίκο, τη Δομινικανή Δημοκρατία, αλλά και την Αϊτή.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΑSSOCIATED PRESS/ VIDEO: REUTERS

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top