Τέλος από προσωπάρχης του Λευκού Οίκου: Ο Τραμπ «έφαγε» τον ομογενή Ράινς Πρίμπους!

Ο στρατηγός Τζον Κέλι νέος προσωπάρχης- Πρώτη Ανάρτηση 29-07-2017 08:46

Την απομάκρυνση του ομογενή Ράινς Πρίμπους αποφάσισε ο Ντόναλντ Τραμπ  εν μέσω ενός πολεμικού κλίματος που επικρατεί στον κλειστό κύκλο των συνεργατών του Ρεπουμπλικάνου προέδρου.

Η αρχή έγινε με τον διορισμό του Άντονι Σκαραμούτσι στις 21 Ιουλίου στην θέση του διευθυντή, αρμόδιου για την επικοινωνία στον Λευκό Οίκο.

Ο Σκαραμούτσι εξαπέλυσε την Πέμπτη σφοδρή προσωπική επίθεση εναντίον υψηλόβαθμων στελεχών και συνεργατών του Τραμπ και του Πρίμπους, κατηγορώντας τον δεύτερο για διαρροές απόρρητων πληροφοριών από τις μυστικές υπηρεσίες.

Τελικά, ο Τραμπ ανακοίνωσε χθες την αντικατάσταση του Ράινς Πρίμπους από το πόστο του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, μόλις έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, διορίζοντας τον στρατηγό Τζον Κέλι στην θέση του.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι μόλις διόρισα τον στρατηγό, υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) Τζον Κέλι στην θέση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου» δήλωσε ο Τραμπ με ανάρτησή του στο twitter.

«Είναι ένας σπουδαίος Αμερικάνος και ένας σπουδαίος ηγέτης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ράινς Πρίμπους για τις υπηρεσίες του και την αφοσίωσή του στην χώρα. Πετύχαμε πολλά μαζί και είμαι πολύ περήφανος για αυτόν» ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Πρίμπους: Δεν θα γίνω πρέσβης στην Ελλάδα

Ο ίδιος ο Ράινς Πρίμπους, σε συνέντευξή του στο CNN, απάντησε και σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να γίνει πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ένα σενάριο το οποίο είχαν δημοσιεύσει αμερικανικά ΜΜΕ πριν από λίγο καιρό.

«Όχι δεν πρόκειται να συμβεί αυτό» ξεκαθάρισε ο ίδιος, λέγοντας ότι θέλει να περάσει χρόνο με τη συζυγο και τα παιδιά του το επόμενο διάστημα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top